Muuttovinkit Espanjaan, osa 2

Seuraavaksi kerron miten järjestin muuttotavaroiden kuljetuksen ja miten onnistuin kodin tavaroiden ostamisessa Espanjassa sekä mitä vinkkejä pystyn kokemani perusteella sinulle kertomaan.

Koin sekä onnistumisia että epäonnistumisia eri yritysten kohdalla.

Muistilista ennen kuljetustarjouspyytöä

Tee lista kaikista tarpeellisista tavaroista mitä haluat ottaa mukaan, punnitse paljonko niistä tulee pianoa ja paljonko arviolta ne vievät tilaa. Näin kuljetusliike pystyy antamaan sinulle tarkan tarjouksen.

Mikäli summa tuntuu liian suurelta, niin pysyt karsimaan vähemmän tärkeät tavarat pois. Toisaalta kun sinulla on listalla kaikki tarpeellinen, niin mikään sinulle tärkeä tavara ei jää vahingossa ottamatta mukaan.

Netistä löytyy erilaisia muistilistoja, esimerkiksi Googlettamalla “ulkomaille muuttajan opas”, jota jokainen voi täydentää omien tarpeidensa mukaan.

Lue myös tämä: Muuttovinkkejä Espanjaan

Muuttotavaroiden kuljetus Suomesta Espanjaan

Tilaamani Meu-niminen kuljetusliike nouti isolla pakettiautolla kotipihastani laukkuni ja pari laatikkoa sovitusti ja kuljetti ne viikossa minulle Espanjaan sovitusti ja ehjänä.

Suosittelen ottamaan valokuvat kuljetettavista tavaroista, mikäli esimerkiksi joku tavara puuttuu tai on vaurioitunut, niin on helppo todentaa asia kuljetusliikkeelle.

Sain Torremolinoksessa tekstiviesti-ilmoituksen kuljetusliikkeeltä että muuttotavarani tuodaan tunnin kuluessa ja niin tapahtuikin. Tavarani tuotiin koti-ovelleni.

Muista kilpailuttaa kuljetusliikkeitä, eräs toinen firma pyysi minulta yli puolet suurempaa summaa kuljetukseta. Lisäksi toiset firmat ovat erikoistuneet isoihin muuttoihin ja jotkut eivät kuljeta esimerkiksi polkupyöriä.

Kerro kuljetusliikkeelle selvästi minkälaisista tavaroista on kyse ja paljonko tavaraa on. Kuljetushinnoittelussa käytetään kilo- ja kuutiohinnoittelua. Kuljetusliike Meu laskee että 100 kg on yksi kuutio, jolloin hinta on 275 €.

Lisäksi on tarpeellista olla ajoissa liikkeellä, jotta kuljetusliike ehtii kuljetusreitillään noutamaan tavarat, jotkut liikkeet noutavat päivittäin, toiset taasen viikoittain.

Muista pakata muuttotavarasi huolella ja laita niihin tarvittavat osoitetarrat. Kuljetusliikkeestä tai heidän kotisivuiltaan saat asiaan ohjeet.

Kuljetusliikkeet jotka toimittavat tavaroita ja muuttoja Suomi – Espanja – Suomi

 • Meu.fi www.meu.fi
 • Jarin Autovuokraamo www.jarisrentals.com
 • Kissa vie Oy www.kuljetuskissaviekoon.fi
 • Muuttolinnut Oy www.muuttolinnut.net
 • Eu Express Kuusela https://expresskuusela.fi
 • CostaExpress https://costaexpress.fi
 • Travel Gargo www.travelgargo.fi
 • DSV www.dsv.com/fi-fi/kohteet/eurooppa/espanja
 • Cango Box www.cangobox.com/fi/toimitus-suomesta-espanjaan
 • Spediex www.espanjanpalvelut.com/palvelu/kuljetuspalvelu-spediex
 • Freja www.freja.com/fi/kuljetukset/suomi-espanja-suomi
 • OsaCargo www.osacargo.com/fi/suomi/kuljetus-suomi-espanja
 • LAGO Logistics Oy www.lagologistics.fi/kohdemaamme/espanja/kuljetukset-espanja-suomi

Mikäli viet auton Espanjaan kuljetusliikkeen toimesta, niin voit lastata sen täyteen ja näin säästää tavararahdissa, näin teki eräs tuttavani.

Television toimitusongelma

Halusin uudenaikaisen ja isomman television kuin mitä sain asuntokaupan yhteydessä. Vertailin netissä televisioita ja lähdin ostoksille.

Valitettavasti aina tarjoustavaraa ei olekaan myytävänä Espanjassa. Menin MediaMarkt nimiseen isoon elektroniikkatavarataloon, se sijaitsee Plaza Major juna-aseman vieressä, alueella sijaitsee mm. outlet-kylä. Liikkeessä ei ollutkaan enää tarjoustelevisoita myytävänä.

Myyjä pyysi tilaamaan netistä. Täytin kotona heidän kotisivuillaan monisivuisen tilauksen espanjaksi, ei ollut englanninkielistä sivustoa! Googlen kääntäjän avulla sain lopulta tilauksen tehtyä.

Television kaapelit saapuivatkin parissa päivässä henkilöautokuljetuksella. NIE-numeroa kysyttiin, todennettiin henkilöllisyys. Sitten jäin odottamaan televisoita ja kyllä sitä saikin odottaa!

Neljän päivän päästä tilauksesta kuljetusliike Tipsa ilmoitti että olivat yrittäneet toimittaa television minulle. He eivät olleet ainakaan soittaneet eivätkä lähettäneet sähköposti-ilmoitusta minulle tulostaan. Saman yrityksen kaapeleiden toimittaja soitti minulle joten numero heillä oli tiedossa.

Otin heidän appsin käyttöön jotta näin missä tilaukseni liikkuu. Koitin soittaa mutta vain automaatti vastasi jotain espanjaksi. Sitten lähetin heille kahdesti sähköpostia mutta en saanut koskaan vastausta.

Kävin kodinkoneliikkeessä reklamoimassa asiasta. Siellä minulle annettiin keskusliikkeen asiakaspalvelun numero josta saatoin kysyä toimituksesta. Miksi he eivät voineet soittaa sinne espanjaksi! Soitin sinne ja minulle luvattiin pikainen toimitus. Mitään ei kuitenkaan tapahtunut.

Löysin Googlen avulla kuljetusliikkeen terminaalin osoitteen ja menin sinne taksilla. Liikkeessä oli yksi espanjalainen nainen joka ei puhunut sanaakaan englantia. Näytin tilaukseni ja hetken kuluttua hän nouti television terminaalin nurkasta, siellä se oli viikon ollut! Palasin taksilla televisio mukanani kotiin.

Tästä viisastuneena kävin ostamassa mikron Carrefourista ja tv-tason Jyskistä. Ostin molemmista varastomallin jonka sain heti mukaani taksiin. Taksin käyttö on edullista käyttää, kuljetus Carrefourista kotiin maksoi kuusi euroa.

Katsoin Googlesta minkalaista palautetta kuljetusliike Tipsa oli saanut, moni oli antanut yhden tähden huonosta toiminnasta, ihme että tälläinen yritys voi tehdä ison kodinkoneketjun kanssa yhteistyötä. En voi muuta kuin varoittaa – älä käytä moista firmaa.

Onnistunut toimitus ja asentajan suoritus

Tilasin netistä Ikean toimistopöydän. Tilasin samalla kotiintoimituksen, toimitus tapahtui juuri sovittuun aikaan. Lieneekö toimituksen taustalla pohjoismainen toimintatapa, ehkäpä.

Tilasin Jyskin tv-tason ja huomasin kahden laatikon sisävän valtavan määrän erilaisia osia, joten tilasin tasolle asentajan Ikean yhteistyökumppaneiden kautta. Asentaja saapui myös täsmällisesti ja kokosi ripeästi tason, häneltäkin meni aikaa lähes puolitoista tuntia, voisi huonekalut olla edes osittain koottuja eikä tälläisiä “palapelejä”.

TV-tason etuosasta puuttui kaiken lisäksi yksi pitkä ja leveä puuosa. Onneksi sain kuittiani vastaan Jyskistä puuttuneen osan, muuten taso olisi jäänyt rumaksi. Muista säilyttää laatikko kunnes tuote on koottu, ei ainakaan jää puuttuvia osia laatikkoon ennen kokoamista.

Conforoma -nimisestä liikkeestä kävin ostamassa pöydän. Liike yllätti siinä mielessä positiivisesti että se lupasi kolmen viikon toimitusajan mutta pöytä olikin noudettavissa viikon kuluttua tilauksesta, joskus näinkin päin.

Kuvat: http://meu.fi/

Muuttovinkit Espanjaan

0 kommentti

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.