Paikallisjunalla eli Renfellä voit matkustaa lähes ilmaiseksi 30.4.2023. Jatkosta ei ole tietoa, kuinka maksut määräytyvät. Nyt on oiva tilaisuus matkustaa Malagan ja Fuengirolan välillä.

Maksat vain 10 euron lipun hinnan ja voit matkustaa sillä niin paljon haluat. Matkustamalla vähintään 16 matkaa saat lipun hinnan takaisin, kun olet maksanut lipun luottokortilla. Virkailijat auttavat sinua lipun ostossa.

Kävin tutustumassa joka juna-aseman ympäristöön ja kerron ohessa mitä näet ja mitä palveluita on saatavilla kunkin aseman ympäristössä. Välimatkat ovat lyhyitä asemien välillä, koko reitti Fuengirolasta Malagaan kestää matkustaa noin 45 minuuttia.

Jokaisella juna-asemalla on reittikartta ja junassa kuulutetaan seuraava asema, tämä näkyy myös infonäytöllä joka vaunussa, tiedät koko ajan ”missä mennään”, eikä niin kuin aikoinaan ulkomailla kun et tiennyt missä pitää jäädä pois.

Polkupyörä mukaan junaan

Joka juna-asemalla on nykyään hissi, joten sinun ei tarvitse kuljettaa pyörää rappusissa. Jokaisessa junassa on kyltti, joka kertoo, että tähän vaunuun voit ottaa pyörän, lastenrattaat tai pyörätuolin, kyseiseen vaunuun on esteetön pääsy, ei ole rappusia.

Itse otin mukaan sähköpyörän, tutustuin sillä asemien ympäristöön, helppoa ja lähes ilmaista matkustamista.

Fuengirola

Fuengirola on Renfen pääteasema, mikäli haluat matkustaa Marbellaan tai kauemmaksi, niin sinun pitää matkustaa sinne linja-autolla.

Juna-asemalta on vain 100 metriä turisti-infoon josta saat kaupungin kartan ja muuta infoa. Yhtä lähellä juna-asemaa on myös linja-auto-autoasema, kun lähdet rantaa kohden, rantakatukin on muutaman sadan metrin päässä.

Tältä asemalta on lyhin matka Bioparc-eläintarhaan tai Sohailin linnaan.

Los Boliches

Tämän aseman ympäristössä sijaitsee ”suomalaiskeskittymä”. Aivan aseman vieressä on Thelman pullapuoti. Samalla kadulla on lounas-kahvila Kardemumma, sitä vastapäätä Sofia-opisto.

Aseman läheisyydessä sijaitsevat myös Jarin Autovuokraamo, jonne voit jättää laukkusi kausisäilytykseen ja kaksi pullapuotia (Mummola ja Edwards).

Vastapäätä juna-asemaa sijaitsee iso supermarket Supercor. Lisäksi alueella sijaitsee useita suomalaisyrityksiä.

Torreblanca

Aseman ympäristössä ei ole palveluja yhtä baaria lukuun ottamatta. Käveltyäsi alas rantaa kohden tulee vastaan yksi Supermercado.

Vasta rantakadulla löytyy ravintoloita ym. turistipalveluita. Rantakatu on leveä kävelykatu, jota pitkin sijaitsee suhteellisen lähellä suomalainen sporttibaari Paseo 100.

Alueella sijaitsevat kerrostalot ovat uudehkoja ja paikka on erityisesti ruotsalaisten suosiossa.

Carvajal

Juna-aseman läheisyyteen on valmistumassa kerrostaloja, joista on merinäköala, varmasti kalliita. Carvajalin alueella ei ole nähtävyyksiä, vasta rannassa on palveluita. Vesiurheilun ystäville alueelta löytyy alan palveluita.

Torremuelle

Ympäristössä sijaitsee kauniita, valkoisia taloja siistissä ympäristössä. Käveltyäsi noin puoli kilometriä rantaan löydät lähimmät ravintolat.

Benalmádena-Arroyo de la Miel

Juna-asemalta käveltyäsi noin 100 metriä saavut pienelle kävelykadulle, jossa on muutamia kauppaliikkeitä. Rauhallisen pääkadun varressa sijaitsee erilaisia kauppaliikkeitä, ehkä turistia kiinnostaa eniten kulttuuritalo ”Culture casa” lähellä asemaa.

Benalmadenan kävelykatu.

Tämä asema on lähin, jos haluat tutustua Tivoli Word -huvipuistoon, Selwo Marina -delfinaarioon tai satamassa sijaitsevaan Sea Life-puistoon.

Benalmadenassa pääset turistibussikierrokselle Hop on Hop off -bussilla, tämä pysähtyy edellä mainituilla paikoissa.

Kävellessäsi alas rannalle löydät sieltä useita ravintoloita ja Bil-Bil-linnan.

Monet suomalaiset ovat löytäneet oman kodin Benelmadenan rauhallisesta ja kauniista ympäristöstä.

El Pinillo

Tämän juna-aseman läheisyydessä sijaitsee useita huonekaluliikkeitä, Terramolinosbiker center ja useita teollisuusalan yrityksiä.

Tien toisella puolella sijaitsevat suuret kaupat, Carrefour ja Mercadona, joissa on laaja valikoima ja edulliset hinnat.

Alas rantaa käveltyäsi jatka kävelyä kaunista rantakatua, niin päädyt Puerto Marinan huvivenesatamaan, paikka on kaunis ja siellä on runsaasti pieniä kauppoja. Lisäksi satamasta lähtevät turistiveneet, mahdollisuus tutustua ympäristöön meritse.

Montemar Alto

Lähdettyäsi asemalta kohti kaupunkia, niin 100 metrin jälkeen saavut sillalle, jonka ylitettyäsi näetkin jo kauniin ja hyvin hoidetun Parque de la Baterian -puiston.  

Parque de la Baterian -puisto.

Alueella sijaitsevasta vartiotornista sinulle avautuu kauniit merimaisemat. Vanhat tykit muistuttavat menneestä historiasta.

Näkymä Carrefourin pihalta merelle.

 

Palattuasi puistosta jatka kohti ylös mäkeä ja saavut isolle valtatielle. Ylitä tie ja kävele muutama sata metriä vasemmalle, niin saavut isoon Carrefourin tavarataloon, sieltä saat lähes kaiken tarvitsemasi. Lisäksi tavaratalon pihalta avautuu eteesi kaunis merimaisema.

Vinkkinä voin kertoa, että olen ostanut joitakin kodinkoneita Carrefourista ja ottanut tämän jälkeen taksin, kuljetus Torremolinokseen noin kuusi euroa ja saat tavarat varmasti perille mukanasi.

Torremolinos

Viime kesänä valmistunut Torremolinoksen juna-asema on luonnollisesti siisti ja moderni. Asemalta saavuttuasi kadulle näet edessäsi useita ravintoloita ja seuraava poikkikatu onkin suosittu kävelykatu Calle San Miguel, jolla varrella on useita pieniä liikkeitä.

Kävelykadusta lyhyen matkan päässä sijaitsee suomalaisten oma kerho ”Kymppipaikka”, kotisivut kymppipaikka.info. Kerho tarjoaa monenlaista toimintaa jäsenilleen, kuten erilaisia harrastusmahdollisuuksia, espanjan kielen opiskelua, yhteisiä retkiä ja ravintolapalveluita.

Mikäli mielesi tekee käydä kesäaikaan Torremolinoksen Aqualand-vesipuistossa tai Crocodile Park -puistossa, niin ne sijaitsevat keskustan ulkopuolella.

La Colina

Torremolinoksen suunnasta tullessa juna-aseman ympäristössä on vain kerrostaloja. Runsaan kilometrin päässä sijaitsee rantakadun varrella muutamia tyylikkäitä rantaravintoloita.

Radan toisella puolella sijaitsee esimerkiksi Dreamcoworking.com eli yhteiskäytössä oleva toimistotila, mikäli sinulla on tarvetta etätyöskentelyyn. Lisäksi alueella on muita yrityksiä, kuten McDonald’s.

Los Alamos

Juna-asemalta, urheilukentän puolelta, jatka muutama sata metriä rantakadulle, jossa sijaitsee rantaravintoloita.

Kuljettuasi rautatien alikulkusillan läpi saavut Avenida de la Rivera -kadulle, jonka oikealla puolella sijaitsee Santa Helenan sairaala, toivottavasti sinun ei tarvitse asioida siellä.

Kadun varrella sijaitsee muutamia kahviloita ja muita yrityksiä, ei kuitenkaan mitään nähtävyyksiä turistille.

Plaza Major

Juna-aseman vieressä sijaitsee samanniminen ostoskeskus, jossa sijaitsee iso supermarket, iso elektroniikkatavaratalo, ravintoloita, elokuvateatteri ja pelikeskus. Lisäksi muutaman vaatemerkin myymälä.

Samalla alueella sijaitsee myös McArthurGlenin ”outletkylä”, tunnettujen merkkivaatteiden myymälät, joissa myydään merkkivaatteita 30-70 % alennuksella.

Alueen takana sijaitsee karting-rata Kart & Fun, kartfun.es

Media-Marktin edessä olevan sillan ylitettyäsi pääset alueelle jossa sijaitsee huonekaluliikkeitä, kuten Ikea, Jysk ja useita espanjalaisia huonekaluliikkeitä kuten esimerkiksi Conforama. Lisäksi samalla alueella sijaitsee silmälasi- ja aurikolasiliike Visionlab Store.

Aeropuerto

Lentokentän pysäkki vie sinut lähes lentokentän terminaaliin. Lähistöllä ei ole muita palveluita. Lentokentän ympäristössä on lähinnä teollisuusyrityksiä. Kentän ympäristössä sijaitsevat vilkkaat isot tiet, joten tarvitset taksin jos haluat käydä alueella sijaitsevissa kaupoissa.

Malagaan pääset junalla noin 10 minuutissa.

Guadalhorce

Kymppipaikan keilailupaikka sijaitsee kävelymatkan päässä tästä asemasta. Alueella sijaitsee teollisuusyrityksiä, elektroniikka- ja autoliikkeitä. Lisäksi alueella sijaitsee tukkuliikkeitä.

Victoria Kent

Juna-asema on uudehko ja komean näköinen, mutta turistille ei alueella ole mitään mielenkiintoista, paitsi jos olet kiinnostunut moottoripyöristä ja skoottereista, Motodos -liike sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä, ennen sitä kadunkulmassa on paikallinen lähiöbaari.

Viktoria Kentin juna-asema.

Málaga María Zambrano

Tällä isolla juna-asemalla sijaitsee paljon pieniä kauppoja, ruokakauppa Mercadona ja elektoniikkaliikke Media-Markt.

Centro Larios -ostoskeskus.

Lähistöllä sijaitsee modernin näköinen Centro Larios -ostoskeskus, jossa paljon kauppoja. Lisäksi lähistöllä useita kohtuuhintaisia pikaruokapaikkoja vieri vieressä.

Paikallisjuna-asema Renfen lisäksi samassa rakennuksessa sijaitsee kaukojuna-asema. Vierustalla on myös Malagan pääbussiasema.

Malaga Centro – Alameda

Helsingin kokoisessa Malagassa on ”vaikka mitä”, tässä muutama vinkki. Juna-asemalta tullessasi kadulle lähde oikealle, käveltyäsi vajaan kilometrin saavut isolle kävelykadulle, Calle Larios, jossa on hyvät shoppailumahdollisuudet. Aivan lähistöllä sijaitsee vanha kaupunki viehättävine pikkukatuineen, täältä löydät useita museoita, kuten Picasson museon ja katedraalin.

Malaga on iso kaupunki, joten suosittelen hyppäämään Hop on Hop off -turistibussiin, niin näet tärkeimmät nähtävyydet ja pääset sillä helposti Alzazaban linnaan, joka sijaitsee vuorella.

El Corte Ingles -tavaratalo.

Juna-asemalta lähtiessäsi vasemmalle pääset lähistöllä olevaan isoon El Corte Ingelsin -tavarataloon, jossa on laaja ja laadukas valikoima eri tuotteita. Ylimmässä kerroksessa sijaitsee näköalakahvila, josta aukeaa maisemat yli Malagan kaupungin.

Saattaisit myös pitää näistä:

12 kommentti

 1. Kiitos, oli kivasti kirjoitettu juna-asemista ympäristöineen. Me olemme asuneet camping Torremolinoksessa jo 10 talvea vuodesta 2011 jonka lähin asema on Los Alamos 300 m päässä omakotitalojen ja muutaman kerrostalon kaupunkiosassa. Trv Leena ja Matti kympistä.

  1. Hei Leena ja Matti,
   En huomannut aikaisemmin vastata. Kiitos, kiva että pidit kirjoituksestani. Kaverini isä asui monta talvea Fuengirolan camping-alueella, ajoi autolla läpi Euroopan.
   T. Arto

 2. Hei. Oli kiva lukea blogiasi. Siinä on paljon hyödyllistä tietoa.
  Jos haluat katsella kuvia ja juttuja Sinullekin tutuista nurkista niin kirjoittelin blogia 2016 kun olin vuorotteluvapaalla 3 kuukautta Aurinkorannikolla ja 2019 vietin kuukauden päivät Benalmadenassa. Jutut löytyy eloespanjass.blogspot.com eli elo espanjassa.

  1. Hei Terhi,
   Huomasin vasta nyt viestisi. Kiva kuulla että pidit blogistani. Seuraavaksi julkaisen jutun Plaza Majorilla olevasta outlet-kylästä, kävin siellä eilen tekemässä muistiinpanoja.
   Muutaman reissun ehdin täällä tehdä ennen Suomeen paluuta kesäksi. Lähden huhtikuun puolenvälin jälkeen Wienin kautta Helsinkiin, Wienissä kolme yötä.
   Kiva oli tutustua blogiisi, oli myös uusia maisemia, Benalmadena Pueblon kylässä en ole vielä käynyt.
   Olit kokenut keväällä myrskyjä, niin minäkin kolme viikkoa sitten, Fuengirolassa Espanjan lippukin oli rannassa riekaleina myrskyn vuoksi.
   T. Arto

 3. Olen kuullut tuon konseptin tuosta, että lipun hinnan voi saada takaisin. En vain oikein ymmärrä, että mikä sen idea on? Missä ajassa nuo 16 matkaa muuten pitää tehdä? Joka tapauksessa tässä oli oikein mainio katsaus alueen juna-asemiin.

  1. Hei Mikko,
   Eräs espanjankielentaitoinen suomalainen kertoi että idea on tukea espanjanlaisia korona aikana lähes ilmaisilla junakyydeillä. Lisäksi ihmisiä pyritään ohjaamaan joukkoliikenteen käyttäjiksi, samalla saadaan tietoa mikä vaikutus kokeilulla on. Kokeilu jatkuu 30.4.23 asti,
   jatkosta ei ole tietoa. Luulen että 30.4. mennessä matkat tehtävä, silloinhan kokeilu loppuu. Kaverini oli täällä pari viikkoa, oli valmis maksamaan 10 € pelkästään siitä että ei tarvitse ostaa lippua joka kerta, luottokortilla maksettaessa saat 10 € takaisin.
   Juna-asemalla virkailijat auttavat kortin ostossa, passi pitää olla mukana.
   Kiva kun pidit jutustani.

   1. Pieni kirjoitusvirhe.
    El Pinillo on aseman nimi Arroyo de la Mielin ja Montemar Alton välissä.
    (tätä korjaustani ei ole pakko julkaista)

 4. Kympin junalippu vielä voimassa,4.11.2023.Lippu kannattaa ostaa luukulta,ainakaan itse en sitä automaatista saanut.

  1. En saanut minäkään lippua Malagan automaatista Norwegian luottokortilla. Maksoin setelillä automaattiin ja sain heti lipun. Yksi automaatti oli rikki ja paljon oli jonoa, joten en ehtinyt asiaa enempää miettimään.

   1. Kiitos hyvistä vinkeistä. Pitkästä aikaa lähdössä Fuengirolaan ja olen miettinyt,miten nykyään toimitaan lippujen kanssa. Onko lehtoassemalla ”luukku” mistä kortin voi ostaa? VIimeksi oli vain automaatteja. Toimiiko kortti vain vilauttamalla junassa lukijaan ja portteihin? Onko kertaliput poistunut myynnistä? Tiedättekö miten bussiliput hankitaan, käsitin, että liikkuminen on ilmainen vain asukkaille. Aiemmin sai pahvisen 10-kortin, mutta lienee mennyttä aikaa.. Kiitos jos joku ehtii vastaamaan.

    1. En löytänyt minäkään myyntiluukkua, piti ostaa automaatista. Portista vilauttamalla kortti toimii. En ole käyttänyt kertalippuja mutta varmasti niitä saa automaatista. Fuengirolan juna-asemaa lähellä sijaitsee
     linja-autoasema, siellä on henkilökuntaa usealla luukulla myymässä lippuja. Olen matkustanut lähe aina vain paikallisjunalla/sähköpyörä junassa mukana.
     Minulla on käytössä pahvinen 10-kortti. Ilmeisesti sen neljän kuukauden käyttöaika loppuu vuoden vaihteessa mutta toivottavasti jatkuu taas ensi vuonna neljän kuukauden periodina, kuten tänä vuonnakin.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.