Valitsin Fuengirolan todella kattavasta ravintolatarjonnasta kuusi ravintolaa. Pyrin valitsemaan arvosteluun eri maiden keittiöt. Ravintolat ovat listassa siinä järjestyksessä, kun kävin niissä ruokailemassa.

Hinnan pidin pelkän ruuan osalta alle 20 eurossa.

Costa Kohvik

Kuten jo nimestä voi arvata, niin kyseessä on virolainen ravintola. Costa Kohvik sijaitsee keskeisellä paikalla Fuengirolassa, osoitteessa Av. de los Boliches, 38.

Ravintolan ulkopuolella on pitkä suomenkielinen ruokalista luettavissa kadulla, voit rauhassa tutustua tarjontaan. Henkilökunta puhuu suomea ja televisiostakin tulee suomenkielistä ohjelmaa. Lisäksi täältä voi noutaa Aurinkorannikolla toimivat suomenkieliset sanomalehdet. Kun vielä useimmat asiakkaat ovat suomalaisia, niin tunnet olevasi suomibaarissa.

Satuin menemään ravintolaan juuri Viron itsenäisyyspäivänä, jolloin siellä oli rajoitettu tarjonta koska henkilökunta tarjosi virolaista erikoislautasta.

Minä halusin ”pelata varman päälle” ja kysyin mitä ruokaa on tarjolla leikkeen sijasta. Mies henkilö suositteli uunilihaa, se on mureampaa kuin leike ja vieläpä edullisempi, joten tilasin sen.

Uuniliha oli tosiaan hyvin paistettu, mureaa kuten luvattu. Tarjolla olevista eri perunavaihtoehdoista tilasin annoksen ranskalaisilla, perushyviä olivat. Lisäksi annos sisälsi erilaisia vihanneksia. Suomalaisia tuttuja mausteita oli tarjolla, kuten majoneesia, ketsuppia ja sinappia.

Annos tarjosi mainion vastineen hinnalle, annos maksoi 8,50 € ja iso olut 3,50 €.

Costa Kohvik, suomenkieliset ruokalistat luettavissa hintoineen jo kadulla.
Uuniliha 8,50 €

Sporttibaari Uusi Refla

Jouduin lähtemään Torremolinoksesta Fuengirolaan pikaisella aikataululla, joten menin ruokailemaan Sporttibaari Uuteen Reflaan. Olin käynyt siellä aikaisemmin syömässä pientä suolaista mutta tällä kertaa kävin syömässä leikkeen.

Uusi Refla sijaitsee Fuengirolan huvivenesatamassa, kävelykadun läheisyydessä, osoitteessa  Puerto Deportivo Fuengirola, Local 325, 327. Käänny kävelykadulla tivolin kohdalta loivasti alaspäin. Ravintolan naapureina on muiden maiden baareja.

Sain osakseni nopean ja ystävällisen palvelun. Tilasin edullisimman leikkeen ranskalaisilla, hinta 11 €. Leike oli käsitelty ohueksi ja leveäksi. Sitruuna toi lisämakua ja ennen kaikkea kostutti leikettä, leikkeet ovat usein kuivahkoja ilman kastiketta tai mitään lisukkeita.

Kalliimmat leikkeet olivat tarjonneet varmasti extraa mutta tämäkin oli varma valinta eli tarjosi 11 euron hintaan rahalle vastinetta.

Ravintolassa on aina talvikaudella mukavasti asiakkaita, varmaankin syynä tähän hyvä asiakaspalvelu, kohtuuhintainen ruoka ja monipuolinen urheilutarjonta useasta televisiosta. Lisäksi Reflan kautta järjestyy yhteiskuljetukset jalkapallo- ja koripallo-otteluihin Malagaan.

Ravintola Uusi Refla kesällä.
Uuden Reflan leike 11 €.

Sukiyaki

Kävin ystäväni suosituksesta japanilaisessa ravintola Sukiyakissa, käynti olikin monellakin tapaa mielenkiintoinen, uusi kokemus. Paikka on sekä sushi että grilli ravintola.

Ravintola sijaitsee Fuengirolan rantakadulla, osoitteessa P.º Marítimo Rey de España, 9 eli on helposti löydettävissä. Ravintolasta on merinäköala.

Kerroin hänelle, että en ole kalaruuan ystävä, ainoastaan lohi on maukasta. Hän totesi, että sieltä saa ”kaikkea”, broileria, ranskalaisia, lihaa ym. ja voit syödä niin paljon kuin haluat.

Sukiyaki on japanilainen ruokalaji, joka koostuu lihasta (yleensä hyvin ohuista naudanlihan paloista) tai kasvissyöjäversiona, joka on valmistettu tofusta, haudutettuna tai keitettynä pöydässä vihannesten ja muiden ainesten kanssa matalassa kattilassa soijakastikkeen päällä. sokeria ja miriiniä.

Saavuttuasi ravintolaan voit ajatella, että tällaista on tulevaisuuden ravintolassa. Tarjoilija kertoi, että tilaukset hoidetaan tabletilla. Voit tilata kerralla viisi eri annosta, jonka jälkeen on 10 min. tauko, sitten voit tilata uudet viisi eri ruoka-annosta.

Aluksi piti pyytää apua tarjoilijalta tabletin käytöstä. Opittuna toimintatavan toi robotti annokset pöytään. Vielä tarvitaan ihmistä apuna tarjoilussa. Hieno systeemi mutta tämäkin vie tulevaisuudessa työpaikkoja.

Runsaasta valikoimasta saatoin valita ne itselle kaikkein maukkaimmat vaihtoehdot. Kaikki annokset oli hyvin maustettu, mureita ja huolella käsin valmistettu, kuten kuvista voit havaita. Minua ei haitannut, vaikka yksi annos olikin pieni koska saatot tilata niitä lisää. Täällä löytyy jokaiselle omaan makuun sopiva vaihtoehto.

Myöskään hinta ei tuntunut ruokailun jälkeen kovalta, koska päiväaikaan voit syödä ilman aikarajoitetta niin paljon kuin jaksat hintaan 16,95 €, viikonloppuna, iltaisin ja juhlapyhinä 20,95 €. Ruokajuomat veloitetaan erikseen. Annoksia voi tilata myös kotiin, www.sukiyaki.es

Ruokarobotti
Sukiyaki-ravintola syö niin paljon kuin jaksat 16,95 €.

Patagonia SteakHouse

Valitsin tämän argentiinalaisen ravintolan huippusuositusten perusteella, ensimmäinen kerta argentiinalaisessa ravintolassa mutta ei varmaankaan viimeinen.

Paikka löytyy helposti kun on tarkka osoite tiedossa, osoite on San Francisco 1, rantakadun poikkikadulla, käänny McDonaldsin kohdalla pikku kadulle, jonka päästä löydät Patagonian.

Alue onkin varsinainen ravintoloiden keskittymä. Mikäli et ole aikaisemmin ollut alueella, niin kannattaa tarkistaa myös naapuriravintoloiden tarjonta.

Ravintolan edessä oli isolla tekstillä tarjous isosta 400 gramman pihvistä hintaan 19,90 €, tartuin tarjoukseen.

Sain ystävällistä palvelua hyvällä englannilla tarjoilijalta, olin ainut asiakas ravintolassa klo 17.00:n aikaan.

Odotukset olivat korkealla, onhan Argentiina tunnettu pihvin tuottajamaa. Sainkin kohtuullisen odottelun jälkeen muhkean pihvin pöytääni.

Maku olikin palautteiden arvoinen eli kiitettävä. Lisäksi pihvi oli hyvin maustettu, ei kuitenkaan liikaa. Pihvin päällä oleva kastike, joka näkyy kuvissa, antoi oikean lisämaun.

Kuvassa erillisessä kupissa oleva mausteliemi kostutti sopivasti ranskalaiset, käytin sitä varovasti, maku oli minulle liian eksoottinen.

Kaikella hyvällä on hintansa, niin myös tällä pihvillä. Täällä saat kuitenkin ison maukkaan pihvin ja ison oluen hintaan 23,90 €, pääkaupunkiseudulla et saat sillä kummoista ateriaa, ainakaan jos otat ruuan kera ison oluen.

Patagonian tarjoukset ravintolan edessä.
Patagonian jättipihvi 19,90 €.

Munchies Smokehouse and Bar

Seuraavaksi etsin hyvät asiakaspalautteet saaneen amerikkalaistyylisen hampurilaisbaarin. Löysin sellaisen rantakadulta, osoitteessa P.º Marítimo Rey de España, 43.

Täällä voit ruokailessasi nauttia merimaisemasta ja seurata ihmisvilinää kävelykadula.

Baari oli melko vaatimaton, väritys tummasävyinen, kokonaisuus kuitenkin yhtenäinen. Terassilla on pari pöytää, kesällä tila on laajennettavissa.

Tilasin ystävälliseltä tarjoilijalta hampurilaisen, joka sisälsi silputtua ja grillattua porsaan lapaa, lisäksi hampurilainen sisälsi vihanneksia (engl. pulled pork).

Netissä näkemieni kuvien perusteella odotin isoa hampurilaista ja sellaisen myös sain, en tilannut enkä kaivannut hampurilaisen kanssa ranskalaisia.

Iso leipämäinen hampurilainen oli pehmeä ja erilainen kuin pikaruokapaikkojen pienet hampurilaiset.

Pidin silputusta possusta mutta odotin kyllä enemmän lukemieni palautteiden perusteella. Seuraavalla kerralla, jos menen, tilaan perinteisen pihvihampurilaisen, tottumus kysymys.

Hampurilainen maksoi 12,25 € ja iso olut 4 €. Ranskalaiset olisivat maksaneet 3,50 € lisähintaa.

Munchies Smokehouse and Bar.
Muchiesin jättihampurilainen 12,25 €.

Meson Mundillo

Tietenkin halusin löytää myös kohtuuhintaisen espanjalaisen pihviravintolan, joka on myös saanut hyvät asiakaspalautteet.

Sellaisen helposti löysinkin netistä, käytäntö vain oli eri asia. Google kertoi osoitteeksi C. Feria de Jerez, 18 (Googlen infoboksi: yrityksen saamat palautteet, kotisivu, osoite ym.). Pyöräiltyäni osoitteeseen siellä ei ollut mitään ravintolaan, katsoin kännykästä sijaintia, joka kertoi ravintolan olevan naapurikadulla!

Löysin ravintolan pieneltä Fietas del Pilar -kujalta. Paikka oli valkoinen, perusespanjalainen baari, tosin siellä oli erillinen huone ruokailijoita varten.

Minä tilasin grilliannoksen (BBQ) ranskalaisilla. Jäin odottamaan ulkona annostani hienossa säässä. Annoksen tilaaminen tuntui kestävän melko kauan ja syykin selvisi.

Sain näyttävän näköisen annoksen, nyt ymmärsin, että tuon valmistamiseen kului aikaa. Keittoa olisi ollut heti saatavana.

Vaikka annos näytti valtavalta, niin lihaa oli vain osa, suurin osa oli luuta. Liha oli hyvin maustettu, niin kuin grilliannoksen kuuluukin olla. Voit nähdä mausteet lihan päällä, kokki osasi asiansa.

Espanjalainen tarjoilija osasi vähän englantia. Tosin yritin hoitaa tilauksen espanjaksi ja kerroin että luut voit antaa koiralle. Hän ilahtui, kun ainakin yritin jutella espanjaa.

Annos maksoi 13 € ja iso olut 2,80 € eli hinnat olivat edullisempia kuin turistialueilla. Täällä varmaankin espanjalaiset käyvät ruokailemassa, harva turisti tänne löytää.

Meson Mundillon baari.
Meson Mundillon grilliannos 13 €.

Yhteenveto

Tämä pienikin vertailu osoitti, että Fuengirolassa riittää tasokkaita ravintoloita valittavaksi ja vieläpä kohtuuhintaan.

Ravintoloitsijan kannalta kilpailu on todella kovaa. Sain joka paikassa hyvää asiakaspalvelua ja hinnat olivat selvästi edullisempia kuin pihviravintoloissa Suomessa.

Mikäli kertomani vaikutti ylisanoilta ravintoloiden kohdalta, niin nämä ravintolat ovat saaneet netissä todella hyvät asiakaspalautteet laajalta asiakaskunnalta. Ohessa palautteet, maksimi on 5 tähteä.

Patagonia SteakHouse 4,7 – Costa Kohvik 4,6 – Meson Mundillo 4,6 – Munchies SmokeHouse and Bar 4,6 – Sukiyaki 4,3 – Ravintola Uusi Refla 4,0

Minun on vaikea kertoa vertailun voittajaa mutta voisin mennä arkena useinkin lounaalle Costa Kohvikiin, siellä saat eniten rahallesi vastinetta.

Kun haluat herkutella, voit valita Patagonia SteakHousen.

Mikäli taasen haluat tavata suomalaisia ystäviä, katsoa urheilua ja samalla ruokailla, niin Uusi Refla on mainio paikka viettää iltaa.

Huomioin vertailussani, että Patagonia on noin puolta kalliimpi paikka kuin Costa Kohvik tai Uusi Refla.

Fuengirolasta löytyy lukematon määrä muitakin hyviä ravintoloita. Täydennän mahdollisesti tätä juttua myöhemmin hyvillä ravintoloilla. Mikä on sinun suosikki ravintola Fuengirolassa?

Lisätietoa: Aurinkorannikon ravintolat https://www.facebook.com/groups/162151354135880

https://www.tripadvisor.es/Restaurants-g315915-Fuengirola_Costa_del_Sol_Province_of_Malaga_Andalucia.html

Suomalaiset ravintolat Fuengirolassa
https://fuengirola.io/ravintolat

Saattaisit myös pitää näistä:

8 kommentti

 1. Hyvä teksti ja vinkkejä!

  Oma suosikki rantakadulta on Restaurant Vinea (osoite: P.º Marítimo Rey de España, 64, 29640 Fuengirola, Málaga).

  Vinea on myös pihviravintola, jossa olen käynyt usein. Erittäin laadukasta lihaa saa heiltä. Voittaa omissa kirjoissani Patagonian, joskaan ei sekään missään nimessä huono ole.

  1. Kiitos palautteesta, kiva kun pidit tekstistäni. Pitää muistaa tuo ravintola Vinea, helppo löytää. Hyvä kun vinkkasit, Fuengirolan ravintolatarjonta on todella laaja.

   1. Ei liity ravintolaan, mutta yritin lähettää sinulle sähköpostia , mutta se tuli takaisin tuntemattomana osoitteena.

 2. Kiitos paljon. Hieno kattaus, ruoka paikoista. Kun tulen sinne käyn varmasti kahden viikon aikana noissa ravintoloissa.

 3. Kiva kun kirjoitit tämän arvostelun ja otit siihen eri maiden keittiöitä mukaan, täytyypä testata ainakin osaa noista ravintoloista. Olemme nimittäin tulossa lomailemaan piakkoin sinne suunnalle. Minua kiinnostaa, saako Fuengirolasta georgialaista ruokaa?

  1. Kiitos palautteesta. En valitettavasti osaa kertoa mistä Fuengirolasta saa georgialaista ruokaa mutta neuvoisin sinua menemään Fuengirolan turisti-infoon, sijaitsee lähellä Fuengirolan juna-asemaan (toinen asema on Los Boliches).
   Osoite Paseo Jesús Santos Rein, 6
   29640 Fuengirola,
   (Málaga)
   turismo@fuengirola.org

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.