La Dona – suomalaista kotiruokaa edullisesti

Suomalaisen yrittäjän pitämä sporttibaari La Dona sijaitsee muutama sata metriä Torremolinoksen rautatieasemalta, baarin osoite Joan Miro 24.

Baarissa on tarjolla tuttuja suomalaisia kotiruokia, kuten herne- tai kanakeittoa, pannareita, pihvejä, leikkeitä, makkaraperunoita ym. tarjonta riippuu päivästä.

Itse tilaan yleensä leikkeen kun sitä on saatavana. Leikkeen kanssa tarjottavat perunat vaihtelevat tilanteen mukaan, mieluiten otan ranskalaisia. Leike on ison kokoinen kuten kuvasta voit päätellä. Leikkeen kanssa otan yleensä ilmaisen hanaveden, iso olut maksaa vain 2,50 € baarissa.

Kuvan wienerleikkeen hinta on 7,50 € mikä on varsin kohtuullinen hinta isosta annoksesta, ainakaan minun ei tarvitse syödä kuin vähän välipalaa tämän lisäksi koko päivänä. Täällä saat mitä tilaat, suomalaista tuttua ruokaa.

Baarissa on kuten nimikin kertoo, katsottavana urheilua suomeksi selostettuna, tietysti televisiosta näkyy muutakin ohjelmaa, kuten uutiset.

Baarissa järjestetään suosittuja Bingo-iltoja, tietokilpailuja ja tikkakisoja. Ruuan tarjonta ei ole pääasia, tosin tärkeä osa ravintolan palveluja.

Suomipaikoissa, kuten tässäkin baarissa on luettavissa tai mukaan otettavissa suomalaiset lehdet Fuengirola.fi ja Se-lehti. Lisäksi baarista saat vastauksen turistia askarruttaviin kysymyksiin, omistaja vuosikymmeniä Torremolinoksessa asuneena tuntee Aurinkorannikon.

Baari on avoinna 14.00 – 21.00, tilanteen mukaan, riippuen kysynnästä. Keskiviikkoisin baari on suljettu.

Wienerleike, La Dona.
Sporttibaari La Dona.

Colonia – pihvejä, kalaa, paellaa ja pizzaa

Ravintola Colonia sijaitsee samalla aukiolla kuin Torremolinoksen rautatieasema, lähellä kävelykatua. Yleensä heillä ja naapuriravintoloilla on ravintoloiden edessä sisäänheittäjä, joka kutsuu asiakkaita ravintolaan.

Ravintola mainostaa itseään pihvi-, kala-, paella- ja pitsapaikkana. Ruokalistan mukaan kaikkea onkin kattavasti saatavana.

Itse olen nauttinut isoon nälkään 400 gramman tuplahampurilaisen ranskalaisilla ja toisella kertaa vastaavan 200 gramman pihvillä. Tämä edellinenkin annos on minulla aivan riittävä.

Pihvi on paksu ja ennen kaikkea murea. Maku on huomattavasti parempi kuin esimerkiksi ravintolaa vastapäätä sijaitsevassa Burger Kingissä.

Suomalainen kaverini tilasi pizzan ja hän oli siihen tyytyväinen.

Tuplahampurilainen kahdella pihvillä, yhteensä 400 g, maksoi 15 €. Hinta ei ole kallis verrattuna pihvin makuun ja varsinkin annoksen kokoon nähden.

Kesäaikaan paikka oli suosittu, eikä ihmekään, ravintola sijaitsee keskeisellä paikalla ja laajasta ruokalistasta löytyy valikoimaa moneen makuun. Nyt talviaikaan useimmissa paikoissa on paljon hiljaisempaa kuin kesällä.

Colonia, hampurilaisateria.
Colonia ravintola.

Lanjaron – paikallisten suosiossa

Ravintola sijaitsee muutama sata metriä rautatieasemasta, osoitteessa Calle Europa 12, nouse Avenida Isabel Manoja kadulta kohti mäkeä.

Paikan suosiosta kertoo se että, menin ravintolaan lounaalle noin 15.00 lauantaina mutta jouduin odottamaan ulkona muutaman minuutin ajan,  kunnes minulle vapautui paikka. Ravintola on saanut 4,5 tähteä Googlen palautteissa.

Ravintolassa on mahdollista syödä alku-, pääruoka-, ja jälkiruoka-annoksia mutta minä tilasin sisäfileepihvin.

Yllätyin kahdesti ruuan kanssa, ensin minulle tuotiin annos, jossa pihvi oli raaka, ja tämän jälkeen pöytääni tuotiin pieni ”paistolevy”. Tarjoilija oli kyllä kysynyt asiasta tilauksen yhteydessä mutta en ymmärtänyt ennen kuin nyt että minun piti itse paistaa pihvit.

Ei muuta kuin pihvinsuikaleita levylle ja hetken päästä minulla oli maukkaita pihvinpaloja nautittavana ranskalaisten kera.

Seuraavalla kerralla osaan varautua, tilaanko pihvin valmiiksi paistettuna vai paistanko pöydässä. Annos oli joka tapauksessa maukas ja riittävä. Sisäfileepihvi maksoi 14,50 €, ruokajuomaksi olut 2 €, ei ole ihme, että espanjalaiset käyvät ulkona syömässä. Helsingissä tuolla hintaa saa ravintolassa keiton, tasokkaimmissa ei sitäkään.

Sisäfilepihvi, Lanjaron.
Lanjaron, ravintola.

Sabores Bistro – palkittu suomalaisravintola

Ravintola sijaitsee myös lähellä rautatieasemaa, osoitteessa Calle Casablanca 20. Lähes tien toisella puolella sijaitsee Sabores Shop, sieltä voi ostaa suomalaisia elintarvikkeita. Samalla kadulla sijaitsee myös vuosikymmeniä toiminut Finn Pub.

Sabores ravintola on voittanut Tripadvisor tunnustuksen ja voittanut paikallisten ravintoloiden välisen Tapas-kilpailun, kova suoritus espanjalaisia vastaan. Lisäksi ravintola on saanut 4,5 tähteä Google-arvosteluissa.

Aina ei ole ollut näin, ehkä joku teistä muistaa TV-ohjelman ”Kuppilat kuntoon Aurinkorannikolla”. Ohjelmassa Jyrki Sukula tylysti ohjeisti kuinka pitää toimia, yrittäjät ovat varmasti ottaneet tästä opikseen koska ovat saaneet hyviä palautteita.

Tilasin suomenkieliseltä listalta metsästäjän leikkeen, leike oli todella iso, mukava yllätys. Maku oli sellainen kuin leikkeeltä saatoin odottaakin.

Leike tarjoiltiin ranskalaisten perunoiden kera. Leike maksoi 13,50 € ja lasi olutta 1,70 € eli yhteensä 15,20 €. Hinta oli annoksen kokoon nähden edullinen, eikä leike ollut ”kuiva”, kuten joskus leikkeiden kohdalla saattaa olla.

Ruokailun aikana espanjalainen tarjoilija ja suomalainen kokki kysyivät ”maistuuko ruoka”? Lisäksi ruokalista oli taustavalaistu, jotta listaa saattoi lukea hämärässä, kivoja yksityiskohtia, jotka jäävät asiakkaan mieleen.

Metsästäjänleike, Sabores.

Bistro Europa – kodikas englantilaispaikka

Ravintola sijaitsee lähellä Torremolinoksen rantakatua, osoitteessa Pje. del Bajondillo 7. Löydät kohteen kävelemällä rantakatua kohti Benalmadenaa, oikealla puolella sijaitsevan Minigolf-radan jälkeen käänny oikealle Bajondillo-kadulle.

Valitsin tämän kohteen koska se oli saanut eri sivustoilta todella hyvät asiakaspalautteet, esimerkiksi Googlessa 4,7 / 5 tähteä.

Ravintola on siisti, pienehkö ja kodikas yleisilmeeltään. Ravintolan ulkopuolella on mainoksia päivän lounaasta alku- ja jälkiruokineen sekä vaihtoehdot aamiaisesta, kaikki nämä oli kerrottua englanniksi.

Tarjolla on monenlaista pientä purtavaa, kuten hampurilaisia ja voileipiä. Tilasin päivän lounaan ilman alku- tai jälkiruokaa. Tarjolla oli irlantilaista pihviä perunoilla, lisukkeena vihanneksia ja kaksi pientä leivänpalaa.

Tarjoilijana toiminut nainen oli kaksikielinen, hän osasi sujuvasti englantia ja espanjaa. Tarjoilu sujui ammattimaisesti.

Odotukset olivat suuret johtuen loistavista palautteista. Annos oli riittävän suuri ja pihvisiivujen lisäksi oli monipuolisesti vihanneksia. Mikään ei kuitenkaan säväyttänyt minua annoksessa. Irlantilainen naudanliha oli mureaa ja melko maukastakin mutta ei aivan minun makuuni, tottumiskysymys.

Annos maksoi 10,95 € ja iso olut 2,50 € eli hinta oli kohdallaan.

Naudanliha-annos, Bistro Europe.
Bistro Europe, ravintola.

Yhteenveto

Mikäli käyt ruokailemassa näissä kohteissa, niin sinun ei tarvitse lähteä nälkäisenä eikä tarvitse pettyä ruuan tasoon.

Suosittelen katsomaan netistä parhaat arvostelut saaneet kohteet, esimerkiksi Googlen tai Tripadvisorin palautesivustot. Torremolinoksesta löytyy lukuisia muitakin hyviä ravintoloita.

Näitä kohteita arvostellessa sporttibaari La Dona pärjäsi hyvin ravintoloita vastaan kilpailtaessa, olivathan ne selvästi kalliimpia. Joten parhaan vastineen rahallesi saat mielestäni juuri sporttibaarista.

Coloniasta saat isot, maukkaat hampurilaisateriat ja voit valita eri ruokavaihtoehdoista, oletko pizzan, paellan vai kalan ystävä?

Lanjaronissa voit ruokailla ”pitkän kaavan mukaan”. Paikallisten parissa suosittu kohde on todiste, että hinta- laatusuhde on kohdallaan.

Sabores ei turhaan ole saanut tunnuspalkintoja, annos oli iso ja maukas. Hienoa että ravintola on kuitenkin saanut hinnat pidettyä kohtuullisina.

Bistro Europe oli hinnaltaan kolmea ravintolaa hieman edullisempi ja niin myös ruuan maun suhteen, hyvä mutta ei loistava. Brittiruokaa rauhallisessa ympäristössä, lähellä rantaa. Rantaravintoloihin verrattuna edullinenkin.

En osaa nimetä näistä voittajaa maukkaimman lounaan suhteen. Uskon että saat hyvää ruokaa kaikista näistä kohteista valitsemalla suosikkiruokalajisi.

Suomalaiset, jotka tulevat Torremolinokseen Suomesta varmasti ilahtuvat hintatasoon, varsinkin jos saapuvat pääkaupunkiseudulta. Hinnat ovat huomattavasti edullisempia Aurinkorannikolla.

Oletko käynyt ruokailemassa ravintolassa Torremolinoksessa? Millaiset oli kokemuksesi?

Saattaisit myös pitää näistä:

2 kommentti

  1. Annoksen koko on se mihin ensinmäiseksi kiinnitän huomion, maku tietysti on tärkein.
   Kiitos vinkistä, pitää joskus käydä Mari Carmen por favor -ravintolassa. Torressa
   riittää vaihtoehtoja, joten hyväkin paikka voi jäädä huomaamatta vaikka käyttäisi
   Tripadvisor ym. hakupalveluita.
   Nyt on olo kylläinen, kävin äsken ”vappu brunssilla” La Dona -baarissa, Torressa.
   Tarjolla oli nakkeja, lihapullia, salaatteja, sillejä, leipiä, lasillinen Cavaa ja
   munkki siman kera seisovasta pöydästä, tämä kaikki 15 €. Suomalaiset lähtevät lähiviikkoina
   takaisin Suomeen, siksi tämä ajankohta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.