Vierailin Esteponassa päiväretkellä Torremolinoksesta. Olin matkalla kellon ympäri, lähdin aamulla seitsemän jälkeen ja palasin illalla 19.00 jälkeen. Matkustin paikallisjuna Renfellä ensin Fuengirolaan ja sieltä otin bussin Esteponaan, lippu maksoi 6,55. Vuoroja ei kulje joka tunti, joten päivälle tuli mittaa eikä Esteponaan ole junayhteyttä. Matka kesti 1 tunti ja 20 min. bussi pysähtyi muutamassa paikassa ja kuljettaja kävin kerran kahvitauolla.

Estepona on 70 000 asukkaan kaupunki, kesäaikaan turistit nostavat huomattavasti väkilukua. Kaupunki sijaitsee Fuengirolasta matkatessa Marbellan jälkeen, matkaa Malagan lentokentältä Esteponaan kertyy 80 km.

Palacio de expopociociones y congressos, jatka tämän kohti ohi keskustaan.

 

Leveää kävelykatu kohti keskustaa.

 

Polkupyörävuokraamo

 

Leveä rantakatu ja autio hiekkaranta.

Saapuminen Esteponaan

Lähdin kävelemään Esteponan linja-autoasemalta keskustaan, pääset keskustaan kävelemällä suoraan rantaa seuraavalla kadulla. Hetken päästä näet Palacio de expociones de congresos-rakennuksen, tiedät olevasi oikeaan suuntaan menossa.

Ennen ydinkeskustaa, käveltyäni rauhallisesti 20 minuuttia näin polkupyöräliikkeen Costa Rentin, päätin että nyt saa kävely riittää ja menin vuokraamaan pyörän itselleni.

Vuokrasin sähköpyörän 30 euron hintaan, koko päivän hinta on 35 euroa, peruspyörien hinnat 15 euroa päivä. Myyjä osasi sujuvasti englantia, joten vuokraus sujui kätevästi. Vakuusmaksua liike veloitti 80 euroa, jonka sai takaisin pyörän palautettuani.

Muista ottaa passi mukaan matkallesi, sitä kysytään pyörää vuokratessa. Sain mukaani ilmaisen ja hyödyllisen kaupunkikartan.

Mikäli sinulla on vain päivä aikaa Esteponassa etkä ole käynyt siellä aikaisemmin kuten minäkin, niin suosittelen vuokraamaan pyörän, ehdit näkemään tärkeimmät nähtävyydet.

Muistomerkki rannassa.

 

Näyttäviä huvijahteja satamassa.

 

Majakka Esteponassa.

 

Kukkaistuksia rivissä koko pitkän kävelykadun varrella.

 

Palmuja, polkuja ja nurmikkoa rannan tuntumassa.

 

Pieni puisto Esteponan keskustassa.

Nähtävyydet lähekkäin

Tutkittuani karttaa huomasin ilokseni että karttaan merkityt nähtävyydet ovat hyvin lähellä toisiaan, kävellenkin pärjäät kaupungissa mikäli jaksat kävellä. Suuria mäkiä ei ole, maasto on melko tasaista, vanhassa kaupungissa on muutamia mäkiä. Estepona on saman tyylinen kaupunki kuin naapurikaupunki Marbella, mikäli olet siellä käynyt.

Aloitin tutustumaan keskustaan pyöräilemällä rantakatua, kaupungissa on hyvät pyörätiet. Rannat olivat autiot tähän aikaan vuodesta. Mikäli saavut kesäaikaan niin kaupunki herää silloin eloon, rantaelämä on vilkasta ja satama-alueen lukuisat ravintolat hienoine merimaisemineen ovat avoinna, nyt useimmat paikat ”nukkuivat talviunta” suljettuina.

Satamassa näet hienoja huvijahteja. Sää oli aurinkoinen +17 mutta tuulinen, joten yhtään auringonpalvojaa en nähnyt rannalla.

Löysin netistä ravintola suosituksista La Petit Paris -ravintolan, sekin oli suljettu. Ulko-ovessa oli hinnasto, useita ruokia oli hintaluokassa 15-20 euroa, suosituksia ravintola oli saanut 4,6  pistettä (5 maximi).

Kävin perinteisessä espanjalaisessa baarissa aamupäiväkahvilla, kahvi ja täytetty pekonisämpylä 4,50 euroa ja iltapäivällä pikaruokapaikassa lounaalla. Nykyäänkin Esteponassa pystyy ruokailemaan kohtuuhinnalla.

 

Yksi monista värikkäin kukin koristeltu kävelykatu vanhassa kaupungissa.

 

Yksi suihkulähteistä jossa ei vettä pienellä aukiolla.

 

Viihtyisä Plaza de las Flores -puisto.

 

Hieno monia yksityiskohtia sijaitseva hotellirakennus Plaza de Floresin puistossa.

Vanha kaupunki

Siirryin rantakadulta tutustumaan vanhan kaupungin kapeille kaduille. Siellä huomasin että saavuttuani isommalle Calle Terraza -kadulle, että alueella onkin paljon pieniä kävelykatuja. Saat kulumaan paljonkin aikaa tutustumalla pieniin viehättäviin kauppoihin ja ravintoloihin alueella.

Lisäksi voit hämmästellä kukkaloistoa eri kaduilla, eri värisiä kukkia on kukkapurkeissa myös talojen seinissä Marbellan tyyliin. Saatat aistia liikkuessasi ”historian havinaa”.

Rantakadulta käännyttäessä Calle Terraza -kadulle, näetkin jo sivukadulla vilahduksen Plaza de Floresin aukiosta, joka on tunnettu aukio. Aukiolla on kiva istua kahvilla ja katsella vehreää ympäristöä. Aukion laidalla on turisti-info, joka oli käydessäni suljettu mutta samoissa tiloissa oli näyttelyitä, joten kannattaa tutustua paikkaan.

Mikäli liikut polkupyörällä, niin huomioi että monet kadut ovat yksisuuntaisia tai katu voi päättyä kielletyksi ajosuunnaksi, vaikka ajat suoraan eteenpäin.

Liikkuessani vanhassa kaupungissa kiinnitti huomioni useisiin suihkulähteisiin, patsaat olivat hienoja mutta veden tulo oli keskeytetty. Veikkaisin syyksi vedenjakelun keskeytykselle Aurinkorannikon vesipulaa, alueelle kaivattaisiin sateita.

 

Turisti-infon yhteydessä oli erilaisia näyttelyitä.

 

Torre del Rejoj -kellotorni

 

Sisäänkäynti museoon.

 

Kirkko kellotorneineen vanhassa kaupungissa.

Esteponan pimeä puoli

Huolimatta siitä että kehun kaupunkia, niin Estepona on valitettavasti tullut myös tunnetuksi rikollisuudesta. Suomen televisiossa esitettiin jokin aika sitten ohjelma ”Costa del Crime (rikos)”, ohjelma kertoi erityisesti Esteponassa ja Marbellassa tapahtuvasta huumekaupasta.

Voi vain arvailla kuinka monta huvijahta tai huvilaa on rahoitettu huumerahalla. Onneksi kaupungissa vieraileva turisti ei törmää rikollisiin, kunhan ei sekaannu rikollisten touhuihin.

Yksi lukemattomista muraaleista kerrostalon seinässä.

 

Missä liikenneympyrä, siellä taideteos, liikenneympyrät ovat usein hyvin koristeellisia Espanjassa.

 

Campo de deportes San Fernandon jalkapallostadion, Estepona.

Yhteenveto

Estepona on tutustumisen arvoinen paikka. Kaupungin lukuisat kukkakoristeet tekevät kaupungista viihtyisän ja lukemattomat muraalit eli maalaukset rakennusten kyljissä tarjoavat katseltavaa. Pitkä ranta tarjoaa oheispalveluineen tarjoaa hyvät puitteet rantalomailuun kesäaikaan.
Mitään suuria nähtävyyksiä kaupunki ei tarjoa. Yksi nähtävyys eli linnarauniot vanhassa kaupungissa oli verkoilla peitetty korjauksen vuoksi.

Kaupunki ei ole suomalaisille yhtä tuttu kuin Malaga, Fuengirola tai Torremolinos. Estepona tarjoaa myös puitteet mukavaan lomailuun, suosittelen tutustumaan kaupunkiin alkukesästä tai alkusyksystä, jolloin siellä ei ole liian kuuma. Retken voit tehdä kätevästi Fuengirolan käynnin yhteydessä. Itse kaipaisin Esteponaan junayhteyttä. Naapurikaupunkiin Marbellaan on suunniteltu vuosikymmenet junayhteyttä Fuengirolasta, joten ehkä vielä joskus.

Monet golfin harrastajat ovat löytäneet Esteponan, voihan siellä pelata ympäri vuoden.

Seuraavalla kerralla aion matkustaa Esteponaan kun on rantakausi siellä menossa ja samalla käydä Orkideapuistossa, joka tällä kertaa jäi näkemättä, paikka tarjoaa kukkaloistoa parhaimmillaan. Katso heidän kotisivut! https://orchidariumestepona.com

Oletko suunnitellut matkustavasi Esteponaan?

Lisätietoa

Esteponan kotisivut – myös suomeksi
https://turismo.estepona.es

https://www.matkakuume.net/2019/03/olisipa-elama-yhta-esteponaa.html

https://ailajajuha.com/2023/03/27/estepona-uudelleen

Andalucian alue/Estpona englanniksi
https://www.andalucia.org/en/estepona

Video Esteponasta kesäaikaan – lähde: Walking in sunshine, YouTube

Saattaisit myös pitää näistä:

1 kommentti

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.