Lennot Suomesta Espanjaan välilaskulla

Oletko lentänyt aina Suomesta Espanjaan suorilla lennoilla? Oletko miettinyt, että tekemällä välilaskun Keski-Euroopassa voisit nähdä toisenkin maan?

Nykyään lentoreittejä on todella paljon eri Euroopan kaupunkien välillä. Olen tutkinut eri vaihtoehtoja paljon eri kaupunkien välillä, ja minullakin oli haastava työ löytää parhaat reitit, joissa yhdistyisivät mielenkiintoinen välilasku kaupunki, hyvät lentoyhteydet, edullinen hinta ja vielä mieluusti kohde, jossa en ole aikaisemmin käynyt.

Nizza lähde French Riviera

Vain lentovertailu

Kerron tässä jutussa vain edullisista lennoista mielenkiintoisiin kohteisiin. Jokainen tietysti valitsee omat suosikkikohteensa ja oman matkabudjettinsa.

Suosittelen tekemään myös hotellien/AirBnb majoitusten osalta vertailua sinun eri suosikkikohteidesi välillä koska niissä voit tehdä nopeasti isonkin summan säästöä. Riika/Gdansk ovat huomattavasti edullisempia kuin Pariisi/Milano.

Ohessa keräämäni lista mielenkiintoisista Keski- ja Etelä-Euroopan kaupungeista alkuvuodesta 2024. Etsiessäni kohteita olen miettinyt hintaa ja kokemusta.

Milano lähde Visititaly.eu

Ryanairin kohteet

Ryanair lentää nykyään Helsingistä useampiin kohteisiin. Yleensä Ryanair on edullisin lentoyhtiö mutta aina kannattaa vertailla.

 • Helsinki – Wien – Malaga. Voit lentää sekä Wieniin alk. 29,32 euroa (lento 22.4.) että Malagaan edullisesti ja pysähtyä ”fiiniin” Wieniin 2-3 yöksi.
 • Helsinki – Alicante suora lento, alkaen 41,63 euroa (lento 21.5.). Jatkamalla junalla pari tuntia Valenciaan näet monipuolisen Valecian tarjonnan, sieltä Ryanair lentää Malagaan.
 • Helsinki – Barcelona – Malaga. Näet ja hämmästy Barcelonan tarjonta. Jatka Ryanairilla Malagaan, tämä lento jopa alle 20 euroa.
 • Helsinki – Milano – Malaga. Lento Milanon ulkopuolelle Bergamoon, tutustu siihen tai Milanoon. Jatka sieltä Ryanairilla Malagaan, lennot alkaen 19,99 euroa (lento 30.4.) Hyödynnä Milanossa käydessäsi vierailu upeaan Luganoon, Sveitsin puolella, junalla nopeimmillaan sinne alle 1,5 tunnissa.
 • Helsinki – Pariisi – Malaga suora lento kauneudestaan tunnettuun kaupunkiin. Pariisista Ryanairilla lento Malagaan alkaen 21,99 euroa (lento 29.5.)
 • Helsinki – Varsova – Malaga. Voit lentää kehittyneeseen Varsovaan alkaen 21,95 euroa (lento 27.4.) ja jatkaa sieltä Ryanairilla Malagaan.

  Gdansk lähde Overhere.eu

Wizz Air:n kohteet

Wizz Air lentää Turusta edullisesti Manner-Eurooppaan.

 • Turku – Gdansk – Malaga. Lennä Gdanskiin todella edullisesti eli 12,99 euroa esimerkiksi 6.4. tutustuen viehättävään vanhaan kaupunkiin ja jatka matkaa 2-3 päivän kuluttua toisella Ryanair:n lennolla Malagaan.
 • Turku – Rooma. Tutustu historialliseen Roomaan todella edullisesti eli 24,99 euroa (20.4.) ja jatka matkaa Malagaan Ryanairilla. Voit matkustaa myös Wizz Airilla, vain noin kympin kalliimmalla lennolla.

  Rooma lähde Fiera Roma

Norwegianin lennot

 • Helsinki – Algarve, Faro, Portugalin suosittu lomakohde. Sieltä linja-autolla Espanjaan tai lentäen esimerkiksi Ryanairilla Madridiin alkaen 14,99 euroa (lento 16.4.) Espanjan puolelle.
 • Helsinki – Alicante, Espanja suora lento, jatka edullisesti Valenciasta Ryanair:lla Malagaan.
 • Helsinki – Nizza. Tutustu Ranskan Rivieran ja Monacon nähtävyyksiin. Jatkolento Ryanair:lla esimerkiksi Marseillestä, 200 km Nizzasta alk. 19,99 euroa (3.4.) Malagaan.
 • Helsinki – Rooma. Norwegian lentää myös Roomaan, kuten Wizzair.
 • Helsinki – Tukholma. Lentämällä Arlandan lentokentältä, voit jatkaa lukuisiin Keski-Euroopan kohteisiin tai Espanjan kohteisiin, saat lisää kohdevaihtoehtoja. Ryanair:n lentoreitti Tukholma – Malaga on välillä todella edullinen, muutaman kymmenen euroa.

  Huomaa kuitenkin lentojen lähtöajat ja saapumisesi laivalla/lentäen Tukholmaan. Mieti haluatko yöpyä kalliissa Tukholmassa vai päästä mahdollisimman vähällä odotusajalla Tukholman lentokentällä, matkaa keskustasta Arlandan kentälle on 46 km, huomioi myös tämä. Ryanair:n lennot lähtevät eri aikaan vuorokaudesta Malagaan riippuen päivistä.

  Barcelona lähde Barcelona tourist guide

  Ryan Air, Arlanda, Tukholma – Espanja

  Pääset myös Turusta Viking tai Silja Linella Tukholmaan. Tukholman keskustasta, City Terminalista menee jatkuvasti lentokenttäbusseja Arlandan kentälle.

 • Arlanda – Malaga noin 33 euroa (22.4.)
 • Arlanda – Alicante noin 21 euroa (11.5.)
 • Arlanda – Barcelona noin 32 euroa (6.5.)
 • Arlanda – Valencia noin 30 euroa (4.5.)

Baltic Air:n lennot, Pirkkala, Tampere

 • Pääset Espanjan Malagaan tänä keväänä parhaimmillaan noin 130 eurolla mutta lennot ovat hyvin aikaisin. Yleensä sinun pitää vaihtaa lentokonetta Riikassa, Latviassa, josta on yhteydet lukuisiin kohteisiin. Siisti Riika tarjoaa historiallisia kohteita ja edullisia hintoja.

Huomioitavaa

Hinnat muuttuvat päivittäin, hinnat kerätty 3.3.2024. En etsinyt kaikista kohteista lentohintoja mutta saat käsityksen hintatasosta.

Huomioi että suurissa kaupungeissa on useampi lentokenttä, joten tarkista että saavut oikealle kentälle.

Yhteenveto

Välilaskut tarjoavat matkailijoille loistavan tilaisuuden tutustua uusiin kaupunkeihin matkan varrella, voit tehdä matkustamisesta monipuolisempaa ja saada samalla enemmän irti budjetistasi. Matkustamisen ei aina tarvitse olla kallista, ja välilaskuista voi tulla yksi matkan kohokohdista.

Itse suosin suoria lentoja Suomen ja Espanjan välillä talvella mutta kesäaikaan haluan pysähtyä tutustumaan Manner-Euroopan kaupunkeihin. Viime keväänä Wien oli mielenkiintoinen kohde ja seuraavaksi matkustan Suomeen Italian Milanon kautta, saapuen Suomeen vapuksi.

Mikäli et rakasta lentokoneessa istumista, kuten en minäkään, niin on mukavaa, että jos ”puolimatkassa” kohti Suomea voi jäädä välillä pois. Lisäksi voit ajatella, että ilmastokin ”kiittää”, jää yksi lentoreitti pois, mikäli aikoisit käydä kahdessa eri kohteessa eri aikoina. Myöskin jää maksu kalliista matkatavaroista pois yhdeltä reitiltä.

Nyt ehkä mietit, että jos olet koko talven esimerkiksi Espanjassa, niin sinulla on paljon matkatavaroita etkä halua kuljettaa niitä mukanasi Keski-Euroopassa, niin minulla on hyviä uutisia. Suomen ja Espanjan välillä liikkuu viikoittain kuriireja, jotka kuljettavat autoissaan turistien tavaroita ja suomalaisten yrittäjäin tavaroita, jotka toimivat Espanjassa.

Hinta on lähes sama kuin jos maksaisit laukun hinnan kahdesta lennosta. Tilaamalla kuriirin voit vaikka matkustaa käsimatkatavaroilla. Luotettavaksi todettuja kuljetusfirmoja ovat ainakin Kissa vie ja Meu.fi.

Olipa kyseessä sitten historialliset monumentit, luonnonnähtävyydet tai paikalliset markkinat, välilaskupaikat tarjoavat ainutlaatuisen tilaisuuden tutustua uusiin kulttuureihin ja elämyksiin lyhyessäkin ajassa.

Varaamalla hyvissä ajoin lennot saat ne edullisesti. Kuka tietää, minkä kaupungin kaduilla kävelet seuraavaksi – matkan varrella tai perillä Espanjassa.

 

Saattaisit myös pitää näistä:

4 kommentti

  1. Matkustajilla on yleensä kiire määränpäähän. Tarjosin jutussa vaihtoehtoja mihin voisi pysähtyä lennättäessä Euroopan yli. Useasti suorat lennot ovat kalliimpia, tekemällä välilaskun voi yhden lennon hinnalla nähdä kaksi kohdetta.
   Toivottavasti voit hyödyntää tekemääni reittilistaa, vaihtoehtoja on paljon.

 1. Olen miettinyt tällaista vaihtoehtoa monta kertaa. Yleensä vain on niin lyhyt loma, että olen mennyt suoraan ”pääteasemalle”. Kiinnostaisi kyllä nähdä Riika ja vaikkapa joku kaupunki Ranskassa ja Portugalissa. Missään näistä maista en ole vielä käynyt.

  1. Baltic Air:lla on hyvät jatkolento vaihtoehdot Riikasta. Tutustu tekemääni listaan, josko saisit niistä tehtyä sopivan reitin, vaihtoehtoja on paljon.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.