Päätin käydä katsomassa Espanjan pääsarjan, Liga ACB:n koripallo-ottelun koska tiesin koripallon tason olevan Espanjassa erittäin korkeatasoinen.

Liput ja kuljetus otteluun

Tilasin pääsylipun otteluun soittamalla Lauri Pietikäiselle, hän järjestää myös Malagan jalkapallo-otteluihin pelireissuja. Lauri on toinen sporttibaari Reflan omistajista ja ylläpitää suomalaisten Malaga Fan Club Finland faniclubia, https://uusirefla.com/category/malaga-fan-club-finland/ seura hoitaa sekä jalkapallo- että koripallofaniasiat.

Clubilla on myös FB-sivut, joiden kautta saat nopeasti vastauksen kysymyksiisi: https://www.facebook.com/groups/265961496843733

Bussi lähti Fuengirolasta ja otti minut kyytiin Torremolinoksen keskustan pysäkiltä, läheltä liikenneympyrää ja 100 metriä juna-asemasta. Maksoin bussissa 40 € Laurille, hinta sisälsi kuljetuksen ja lipun otteluun. Matka kului nopeasti tasokkaassa bussissa, bussissa saattoi seurata matkan etenemistä televisiosta tai katsella maisemia.

Mikäli menet otteluun, niin pääset bussilla aivan stadion edustalle asti. Lauri neuvoo menomatkalla, kuinka luet pääsylippua eli miten löydät oman paikkasi stadionilla. Usein suomalaisille on tilattu viereiset paikat.

Kokemukseni vastaavasta jalkapalloreissusta

Olin aikaisemmin käynyt samalla bussilla jalkapallo-ottelussa Malagassa. Kirjoitin kokemukseni pelireissusta blogissani: https://enemmanelakkeella.fi/maailmankuulua-espanjalaista-jalkapalloa-katsomassa-malagassa.

Koripallo-ottelu pelattiin tällä stadionilla.

Taustatietoa

Osallistuin otteluun Unica (sponsoripankki), Malaga – Valencia. Ennakkoon Malaga oli sijalla viisi ja Valencia sijalla kahdeksan Espanjan pääsarjassa. Kärjessä olivat Real Madrid ja Barca, kuten usein jalkapallossakin, suurseuroilla riittää kapasiteettia.

Lauri kertoi ennakkotietona, että NBA, Yhdysvaltojen pääsarja on tietysti maailman kovatasoisin sarja mutta Espanjan sarja kilpailee toiseksi tasokkaamman sarjan asemasta.

Malagan ja Valencian välisissä peleissä on paikallispelin tuntua ja siksi liput ovat muutaman euron kalliimpia kuin moneen muuhun otteluun.

Kaupunkien välillä on tosin välimatkaa noin 600 km mutta molemmat kaupungit ovat suurin piirtein Helsingin kokoisia ja sijaitsevat Etelä-Espanjassa.

Ennakkoon oli odotettavissa, että halli tulee täyteen katsojista.

Entisten tähtipelaajien nimet ja saavutukset oli kirjoitettu Hollywood-tyyliin kadulle.

Tunnelmia ottelusta

Ottelun alettua olikin halli täyttynyt katsojia, yhteensä runsaat 10 000 henkilöä. Tästä määrästä lähtikin ääntä espanjalaiset tuntien. Kotijoukkue sai kovat aplodit pelin alussa ja pelissä onnistuneista suorituksista Malaga sai runsaat taputukset, varsikin onnistuneista kolmen pisteen suorituksista.

Mikäli Malagan kannattajat kokivat kotijoukkueen kärsineen vääryyttä, niin siitä seurasi armoton vihellyskonsertti.

En tunne koripallon hienouksia enkä tuntenut yhtään pelaajaa kummastakaan joukkueesta mutta jotain havaintoja tein. Pelin tempo oli kova kuten arvata saattoi. Joukkueet koostuivat usean maan pelaajista, luonnollisesti näissäkin joukkueissa oli yhdysvaltalaisvahvistuksia.

Ottelu pysyi jännittävänä, Malaga johti peliä vain muutamalla pisteellä ja välillä tuli eroa toistakymmentä pistettä mutta Valencia taisteli ja pääsi muutaman pisteen päähän. Vasta loppujaksolla ero kasvoi ja Malaga voitti ottelun 102 – 86.

Tiukkaa taistelua korin alla.

Paluumatka

Paluumatkalla oli mahdollisuus ostaa bussissa juotavaa. Koripallo-ottelun tauoilla oli tietenkin hallissa mahdollisuus ostaa juotavaa ja syötävää mutta itse en halunnut mennä jonottamaan, bussissa oli helppo tilata.

Lauri kertoi, että bussi pysähtyy Torremolinoksessa ja sen lisäksi tarpeen tullen Benalmadenassa ja ainakin Los Bolichessa ennen päätepysäkkiä Fuengirolassa, joten voit jäädä joustavasti pois kyydistä.

Yllätysuutinen

Paluumatkalla Lauri kertoi yllätysuutisen, joka ylitti Suomessakin uutiskynnyksen, tämä koripallo-ottelu se ei ollut.

Hänen Refla-ravintolassaan oli ollut tulipalo, josta mm. Iltasanomat ja MTVUuutiset kertovat:

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009358144.html

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/suomalaismiehella-parisuhdedraamaa-yritti-polttaa-ravintolan-fuengirolassa-20-30-sekuntia-lisaa-niin-lieskat-tallentuivat-videolle/8621618#gs.nz8k4

Asiasta uutisoi ensimmäisenä suomeksi kirjoittava kaupunkilehti Fuengirola.fi.

Yhteenveto

Käynti koripallo-ottelussa on elämys, jota voin suositella kaikille pallopeleistä kiinnostuneille. Otteluissa on tunnelmaa, yleisö elää vahvasti mukana ja tauoilla soi rytmikäs musiikki.

Suomalaisista tunnetuin pelaaja Espanjan pääsarjassa on tällä hetkellä Sasu Salin, hän pelaa Teneriffan joukkueessa. Mikäli olet silloin Malagan/Teneriffan suunnalla, niin kannattaa käydä katsomassa ottelua.

Malagan joukkue pelaa nykyään laadukasta koripalloa, joten tuskin tulet pettymään, vaikka valitset jonkin muun pelin, taso on Espanjan pääsarjassa kova.

Petteri Koponen pelasi pitkällä maineikkaalla peliurallaan huippujoukkue Barcelonassa mutta on nykyään lopettanut peliuransa.

Oletko käynyt katsomassa koripalloa ulkomailla?

Lisätietoa:

Malagan koripallojoukkueen kotisivut: https://www.unicajabaloncesto.com/en

Espanjan pääsarjan kotisivut https://www.acb.com

Ylen uutiset Espanjan koripalloliigasta https://yle.fi/uutiset/18-75703

https://fi.wikipedia.org/wiki/Liga_ACB

Saattaisit myös pitää näistä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.