Osallistuin päiväretkelle suomalaisryhmän mukana Cadiziin. Lähdimme aamulla klo 9.00 tasokkaalla linja-autolla Torremolinoksen keskustasta.

Matka oli edullinen, vain 30 euroa, vaikka matka kesti Cadiziin lähes kolme tuntia. Matkustimme rantatietä länteen päin, kunnes Esteponan jälkeen käännyimme pohjoiseen ja sitten länteen päin.

Taustatietoa Cadizista

Cadiz on 123 000 asukkaan kaupunki, joka on tunnettu lämpimistä talvistaan. Meillä oli matkan aikana aurinkoinen sää +20 eli samankaltainen sää kuin Aurinkorannikolla, terassilla suojaisessa paikassa aurinko lämmitti keväisesti.

Rannat olivat vielä tyhjinä helmikuun loppupuolella, kesäkelit alkavat maaliskuussa ja jatkuvat marraskuulle.

Keskikesällä eli heinä- ja elokuussa sinun ei kannata matkustaa Cadiziin helteen vuoksi.

Cadiz on vaurastunut ison satamansa vuoksi. Kaupankäynti on ollut vilkasta Etelä-Amerikan kansa, josta Cadizin kaupunki on saanut osansa.

Cadiz on myös kärsinyt sodista mutta viime vuosikymmeninä talous on kohonnut ja rakennuksia on korjattu ja entisöity. Turismi on kasvattanut elintasoa tällä vuosituhannella. Cadizia pidetään kauniina kaupunkina, jossa on historiallisia nähtävyyksiä.

Tämän modernin sillan kautta saavuimme Cadiziin.

Saapuminen Cadiziin

Cadiz sijaitsee Espanjan länsipuolella, Atlantin rannalla. Cadizista on noin 120 km isoon Sevillan kaupunkiin.

Cadizin kaupungin erottaa mantereesta iso, valkoinen, moderni silta, jonka kautta saavuimme kaupunkiin. Kartan mukaan pääset kolmea eri siltaa pitkin Cadiziin.

Bussinkuljettaja jätti meidät lähelle keskustaa. Meillä oli vain viisi tuntia aikaa kaupungissa ennen paluuta, joten mietin etukäteen mistä löydän ensitöikseni Hop on Hop off bussin kaupunkikierrosta varten, jotta pystyn hahmottamaan kaupungin ja näkemään tärkeimmät nähtävyydet.

Onneksemme samassa parkissa oli tämä punainen kaksikerroksinen turistibussi lähdössä! Ostin saman tien lipun kaupunkikierrokselle, joka maksoi 25 euroa, samalla lipulla pääset katedraaliin. Erillinen lippu katedraaliin maksaa kahdeksan euroa.

Kaupunkiin saavuttuasi, sillan ylityksen jälkeen tulee vastaa iso El Corte Inglesin tavaratalo, jossa laajat ostosmahdollisuudet.

El Corte Inglesin tavaratalo.

Tärkeimmät nähtävyydet

Koska meillä oli vain iltapäivä aikaa kaupungissa, niin kätevin tapa oli kiertää ne turistibussilla, eikä mitään oleellista jäänyt näkemättä kierroksella.

Tosin mikäli sinulla on enemmän aikaa, niin kaupungissa riittää historiallisia rakennuksia, museoita ja vanhan kaupungin viehättäviä, pieniä katuja joihin voit rauhassa tutustua.

Samaan aikaan kuin me vierailimme kaupungissa, järjestettiin siellä karnevaalit. Valitettavasti emme nähneet kuin muutaman karnevaaliasuisen henkilön ja koristeita kaupungilla, juhlat alkoivat vasta illalla, jolloin me olimme jo kotimatkalla.

Karnevaalit kestävät viikon ajan, joten sinun ei tarvitse mennä sinne tiettynä päivänä, suosittelen että varaat hotellin yöksi karnevaalien aikaan, niin näet tapahtuman. Itse olen nähnyt useita kulkueita ja karnevaalitunnelmaa Torremolinoksessa, joten minulle se ei ollut pakollinen nähtävyys.

Cadizin katedraali on useimmille turisteille mielenkiitoisin nähtävyys.

Puisto Genovés on hyvin hoidettu ja siellä on erikoisen mallisia puita ja istutuksia.

Kaupungintalo, osoite Plaza de San Juan de Dios, s/n.

Cadizin linnat ja linnakkeet

Torre Tavira Parhaat näköalat näköalatornista

Vanhan kaupungin kadut katedraalin ympäristössä. Lisäksi siellä on myös pieni ostoskatu, jonka varrelta löydät putiikkeja.

Leveä kävelykatu rannan tuntumassa, jota pitkin on kiva kävellä ja katsella aurinkoista merta.

Hiekkaranta, joka on noin neljä kilometriä pitkä, auringonoton lisäksi voit pelata siellä pallopelejä.

Cadizin kaderdaali.
Vaikuttavan kokoinen kaderdaali.
Yksi katerdaalin teoksista.
Näyttävät urut kaderdaalissa.
Kellotorini keskustassa.
Teatteri Gran Teatro Falla.
Karnevaalit alkamassa: vasemmalla esiintymislava ja noita terassilla.
Esimerkki hienoista rakennuksista Cadizissa.
Aukio Cadizin vanhassa kaupungissa.
Karnevaalikoristeita vanhan kaupungin pikkukujalla.
Pieni ostoskatu vanhassa kaupungissa.
Eksoottisia kasveja kasvitieteellisissä puutarhassa.
Linnake ja leveä kävelykatu rantakadulla.
Turistibussilla ”läpi” linnakkeen.
Virkistäytymis- ja näköalapaikka rantakadulla.

Varoitus turisteille kahviloista ja muista tarjoilupaikoista

Kävin lounaalla lähellä katedraalia olevassa kahvilassa. Näytin lounaaksi yhdeksän euron hintaisen annoksen, tarjoilija antoi minulle kymmenen euroa liian vähän takaisin, onneksi huomasin saman tien, suosittelen että aina tarkistat saamasi vaihtorahat.

Luulin tapahtumaa vahingoksi mutta ehkä se ei sitä ollut koska osa ryhmästämme jäi ruokailemaan ja heillekin tuli ongelmia. Yksi tilaaja sai aivan väärää ruokaa ja eräs ei ehtinyt saamaan tilausta lainkaan. Seurue oli jopa espanjan kielen taitoinen ja silti heitä yritettiin huijata tai sitten henkilökunta oli täysin ammattitaidotonta. Muista siis tarkistaa, että saat mitä tilaat.

Real Madrid, Barcelona ym. La Ligan huippujoukkueet Cadizissa

Tiesitkö että Cadiz pelaa Espanjan pääsarjassa jalkapalloa? Seuraava huippujoukkue joka saapuu Cadiziin on Real Madrid, ottulupäivä on 16.4.2023. Tällä hetkellä Cadiz on La Ligassa sijalla 14. Lisätietoa https://www.flashscore.fi/joukkue/cadiz/hdWjLJUJ

Paluumatka

Lähdimme kotimatkalle klo 17.00 ja olimme perillä Torremolinoksessa klo 20.00, illalla voit varautua ruuhkiin, välillä matka eteni ”etanan vauhtia”.

Yhteenveto

Cadiz on sopivan kokoinen päiväretkikohteeksi, päivän aikana ehdit tutustumaan tärkeimpiin nähtävyyksiin.

Historiallista kaupunkia on kunnostettu ja ympäristöä on siistitty, joten siellä on mukava liikkua.

Suosittelen varsinkin lyhyellä vierailulla kaupunkiin, tutustumaan ennakkoon kaupungin nähtävyyksiin, niin ei harmita jälkeenpäin, että jokin juuri sinua kiinnostanut kohde jäi näkemättä. Netistä löytyy tietoa Cadizista, myös suomeksi.

Maisemat ovat erilaisia sisämaassa kuin Aurinkorannikolla, joten jos et ole ollut sisämaassa, niin näet eron. Tosin monissa paikoissa maisemat näyttävät melko karuilta kuivuuden vuoksi.

Kiinnostaako sinua osallistua vastaaville matkoille? Ota yhteyttä La Dona sporttibaariin, osoite Joan Miro 24, Torremolinos.

p.s. seuraava matkakohde Sininen kylä ”Smurffikylä”, retki sinne 15.3.2023.

Lisätietoa:

https://www.pienimatkaopas.com/matkakohteet/cadiz

https://blogit.ulkoministerio.fi/madrid/cadiz-andalusian-helmi

https://www.spain.info/en/destination/cadiz Cadizin englanninkieliset sivut

Saattaisit myös pitää näistä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.