Osallistuin Sauna Mijaksen, kotisivut https://www.saunamijas.com järjestämälle päiväretkelle Fuengirolasta Nerjan kaupunkiin ja Frigilianan valkoiseen kylään.

Löysin heidän mainoksensa sopivaan aikaan Facebookista, olin suunnitellut omatoimimatkaa Nerjaan. Pääsin nyt kätevästi kohteeseen ja kuljettaja opasti meitä molemmissa kohteissa, ei tarvinnut itse etsiä miten pääsee keskustaan, auto piti jättää molemmissa kohteissa ydinkeskustan ulkopuolelle, parkkipaikoista on puutetta.

Retken hinta oli kohtuullinen 38 euroa. Toisaalta emme saaneet perusteellista, perinteistä kohdetietoa historian tietoineen, enkä itse sellaista kaivannutkaan, voin etsiä netistä tietoa. Olin etukäteen etsinyt tietoa tärkeimmistä nähtävyyksistä.

Lähdimme retkelle sovitusti klo 10.00 ravintola Reflan edestä, Fuengirolassa, kaikki osallistujat olivat suomalaisia.

Maisema Frigianan ympäristössä.

 

Frigilianan valkoinen kylä

 

Useilla kujilla oli rappusia kiivettävänä.

 

Frigilianan kirkko sisältä.

 

Frigilianaan voi tutustua myös Tuk Tukin kyydissä.

Frigilianan valkoinen kylä

Matkalla Malagan jälkeen kiinnitti huomiota lukuisat isot kasvihuoneet. Mieleeni tuli, että ei ole suomalaiselle sopivaa työtä työskennellä kuumassa kasvihuoneessa kun kesällä voi olla lähes +40 astetta hellettä!

Ensiksi saavuimme Frigilianan pieneen kylään, jota pidetään yhtenä Espanjan kauneimmista. Matka kesti 1 h 20 min Fuengirolasta, liikenne eteni hyvää vauhtia moottoritiellä. Kylä sijaitsee neljä kilometriä Välimeren rannasta sisämaahan päin. Matkalla saattoi havaita korkeuseroja, pudotusta tieltä alas laaksoon oli satoja metrejä.

Olimme noin puolitoista tuntia Frigilianan keskustassa. Lyhyen käynnin aikana sinäkin voit nähdä kapeat ja siistit ja kujat, joita koristavat erilaiset kukka-asetelmat.

Kylä oli vielä maaliskuussa, ennen turistisesonkia hiljainen, muutamat kaupat myivät matkamuistoja. Yleensäkin kauppaliikkeet olivat hyvin pieniä.

Rakennuksista pidetään kylässä hyvää huolta, monia kohteita korjattiin, majoituskohteita laitettiin kuntoon ennen turistien saapumista.

Liikuntarajoitteisille tai jotka eivät halua kävellä mäkisillä mukulakivikaduilla on mahdollista tutustua kylään Tuk Tukin kyydissä.

Frigilianassa ei ole mitään tunnettua yksittäistä, tunnettua turistinähtävyyttä, pieni, kaunis kylä on itsessään nähtävyys.

Frigilianan kylän korkeuseroja.

 

Kissa lepäämässä ikkunassa, aurinko lämmittää mukavasti.

Nerja – pieni kaupunki Malagan itäpuolella

Suomalaisturistit lähtevät yleensä Malagasta länteen, Fuengirolaan tai muihin Aurinkorannikon kaupunkeihin. Nerja sijaitsee runsaat 60 km Malagasta itään. Malagasta pääset myös bussilla Nerjaan.

Nerja on Välimeren rantakaupunki ja monet paikalliset käyvät töissä Malagan seudulla, joten asunnot ovat kalliita, vaikka Nerjan väkiluku on vain noin runsaat 20 000.

Balcon de Europe näköalatasanne, lasiseinäinen ravintola ei ollut käydessäni avoinna. Kuvan lähde Nerja Turismo.

 

San Salvadorin kirkko.

 

Kirkon alttari.

 

Näköasuntoja ja hiekkaranta alhaalla.

 

Ikivanha tykki näköalatasanteella.

 

Kaupungintalo, vasemmalla puolella kuvassa katoksessa turisti-info. Läpikulun takana aukio Plaza de Espanja.

 

Kadulta pääsee alas rantaan esimerkiksi näitä rappusia. Paikka on myös suosittu kuvauspaikka.

 

Koristeellisia kaaria lähellä näköalatasannetta.

 

Irlantilaisravintola Cochran`sin ravintola ylimmässä kerroksessa.

 

Nerjan leveä kävelykatu.

Liikkuminen Nerjan keskustassa

Lämpötila oli tyypillinen maaliskuinen eli aurinkoista, lämpöä runsas +20 astetta, muutamia aurigonottajia oli jo paikallisella rannalla, Playa Calahondalla. Rantoja pidetään tasokkaina, vesi on kirkasta ja rannat hienohiekkaisia.

Nerjan päänähtävyys on näköalatasanne Balcón de Europe, löydät sen helposti kävelemällä leveää rantakatua kohti rantaa. Siellä voit ottaa hienoja kuvia Välimerestä ja Nerjasta.

Kävelykadun ja sen ympärillä olevilla pienemmillä kävelykaduilla löydät lukuisia baareja, ravintoloita, matkamuistomyymälöitä ja pieniä kauppaliikkeitä.

Kävin lounaalla irlantilaisessa ravintolassa Cochran`sissa, joka sijaitsee lähellä näköalatasannetta ja josta on saman kaltainen näkymä Välimerelle kuin näköalatasanteelta. Tilasin hampurilaisaterian hintaan 10,50, valitettavasti jouduin melko pitkään odottamaan tilaustani, annos oli kylläkin maukas.

Kävelykadun päässä sijaitsee myös San Salvadorin kirkko ja sen vieressä valkoinen kaupungintalo ja turisti-info. Jatkamalla näiden ohi päädyt isolle aukiolle Plaza de Espanjalle, jonka reunoilla sijaitsee ravintoloita, käydessäni arkipäivänä oli paikka hyvin hiljainen.

Leveille ja isoille terasseille on käyttöä ympäri vuoden. Rakennuksissa voi käyttää eri värejä ja muotoja vapaammin kuin Suomessa.

 

Ravintola Cochran´silta näkymä Välimerelle.

 

Persoonallinen ravintolarakennus Nerjan kävelykatujen risteyksessä.

Liikkuminen keskustan ulkopuolella

Nerjan varmasti tunnetuin nähtävyys on tippukiviluola Cueva de Nerja, joka sijaitseva muutaman kilometrin päässä keskustasta, sinne ei aikamme kuitenkaan riittänyt, enkä ollut siitä kovin kiinnostunutkaan. Tippukiviluolille pääset turistijunalla tai bussilla.
Voit tutustua luoliin: https://espanja.com/elaminen-ja-lomailu/nerjan-tippukiviluolissa-on-maaginen-tunnelma

Voit tutustua Nerjaan myös punaisen värisellä turistijunalla, joka kiertää kaupungin keskustan nähtävyydet. Välttämätöntä tämä ei mielestäni ole, kaupunki on melko pieni. Kaupungissa toimii myös muutama polkupyörävuokraamo, jos haluat tutustua kaupunkiin laajemmin.

Yksi nähtävyys on myös Puente del Aguila  – Águilan silta – joka on tehty veden liikuttamiseen.

Paluu Nerjasta

Vierailimme runsaat kaksi tuntia Nerjassa. Lähdimme kotimatkalle 15.30. Kuljettaja jätti minut matkan varrella kotiini, Torremolinokseen 16.30, kiva juttu, ei tarvinnut matkata takaisin Fuengirolaan.

Yhteenveto

Koin matkan onnistuneeksi, näin kaksi kohdetta päivässä. Molemmissa kohteissa näin keskustojen tärkeimmät nähtävyydet.

Retket ovat matkanjärjestäjän Sauna-Mijaksen uusi palvelu, joka täydentää heidän saunapalveluitaan. Yrityksen kannalta on hyvä asia, että saavat autoilleen liiketoimintaa ja kuluttajat saavat yhden vaihtoehdon lisää tutustua Aurinkorannikon eri kohteisiin.

Tämän kaltaiset matkat sopivat sinulle, joka haluat päästä helposti uusiin kohteisiin kohtuuhinnalla ja haluat tutustua kohteessa omatoimisesti.

Oletko sinä tutustunut Malagan itäpuolen kohteisiin?

Video Nerja:
lähde: Leonard Shea YouTube

Video Frigiliana:
lähde: Kriel Jan YouTube

Saattaisit myös pitää näistä:

2 kommentti

    1. Frigilianan kylä on siisti ja kaunis kuten kuvissa, kohta alkaa turistiaika, joten väki paikka vilkastuu. Nerjasta ei ole kuin 4 kilometriä luolille, joten sen matkan voi tehdä vaikka taksilla, taksit ovat kohtuuhintaisia Espanjassa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.