Hyödynsin vuorotteluvapaatani tutustumalla Espanjan eri kohteisiin loppuvuonna 2015. Suunnitelmissa oli käydä Etelä-Espanjassa, sitten Kanarian saarilla ja lopuksi Etelä-Espanjan kautta Tukholmaan ja Suomeen.

Tarjouslentojen etsintää

Halusin nähdä mahdollisimman monta uutta kaupunkia, useimmissa en ollut koskaan aikaisemmin käynyt. Tämän vuoksi kirjoitan pikakatsauksen kaikista käymistäni kohteista.

Toivottavasti Espanjan matkaa suunnittelevat saavat jotain uusia vinkkejä kirjoituksistani. Sain edulliset lentoliput vertailemalla eri halpalentoyhtiöiden hintoja, valitsemalla halvimmat päivät niin että minulla oli aikaa tutustua eri kaupungeissa 2 – 4 yötä/kaupunki.

Käytin seuraavia lentoyhtiöitä: Norwegian, Ryanair ja Vueling. Neljä lentoa yhteensä noin 200 euroa, ei paha mielestäni. Toivottavasti mahdollisimman moni lentoreitti on säilynyt Koronan jälkeen.

Alicanten ranta-alue.

 

Rantakatu

 

Joulukuussakin riitti ihmisiä rannalle.

Suora lento Alicanteen

Aloitin matkani Helsinki-Vantaan lentokentältä 7.12.2015 Lentokentällä minua hirvitti jo silloin hintataso: kahvi 4,20 ja täytetty patonkisämpylä 10,50! Onneksi Espanjassa oli luvassa monta kertaa halvempaa. Varmasti moni ulkomaalainen turisti kokee kulttuurishokin kun näkee lentokentällä suomalaiset hinnat.

Lensin Norwegian:lla Alicanteen, tämä oli helppo ja edullinen tapa päästä suoralla lennolla Espanjaan. En ollut käynyt aikaisemmin missään itärannikon kohteissa joten nähtävää oli paljon edessä joka päivälle.

Alicanten lentokentältä pääsee keskustaan bussilla. Matka keskustaan kesti noin 40 minuuttia ja lippu maksoi noin 1,50 euroa.

Katsoin juuri Norwegian -sivulta, että Alicanteen pääsee suorilla lennoilla edelleen edullisesti syksyllä 2023. Halvimmillaan menolennot alle 100 € ja paluulennot alkaen 56 € eli tämän reitin hinnat eivät juuri ole muuttuneet viime vuosina.

Seniorien tapaaminen.

 

Hulppea rakennus keskustassa.

 

Kauppahalli, täältä löydät paikallisia herkkuja.

Kotimajoitus Espanjassa

Majoituksen hankin kaikista kohteista Airbnb:n kautta, näin minulla oli mahdollisuus tutustua paikalliseen kulttuuriin ja ennen kaikkea edullisesti.

Ensimmäinen majapaikka oli kolumbialaisen rouvan asunto jossa majoittautui toinenkin turisti sillä hetkellä, vaikka rouva ei puhunut englantia ja minä en juurikaan espanjaa niin majoitusasiat hoituivat.

Talviaikaan kannattaa varata jotain lämmintä mukaan koska tässäkin asunnossa monen espanjalaisen asunnon tapaan ei ollut lämmitystä, illat ovat kuitenkin viileitä, noin +13 astetta.

Alicanten kuuluisin nähtävyys, Santa Barbaran linnoitus.

 

Näkymä Alicanten linnoitukselta.

 

Markkinat rannan tuntumassa.

Kaupunkikierros

Sain lainata rouvan polkupyörää veloituksetta joten ehdin hyvin nähdä tärkeimmät nähtävyydet keskustan alueella. Laskin että normaalin polkupyörän vuokrauksen hinta oli sama kuin maksani vuokra asunnosta.

Alicante on miellyttävä kaupunki myös kävellä, kauppaliikkeet ovat kätevästi lähekkäin toisistaan.

Osallistuin lisäksi Hop on hop off turistibussin kierrokselle edulliseen 10 euron hintaan. Bussilla pääsimme kätevästi korkealla Benacantil-vuorella sijaitsevalle Santa Barbaran linnoituksen tasanteelle josta oli hyvä näköala ympäri Alicanten kaupunkia.

Linnakkeelle pääset myös hissillä ja siellä sijaitsee myös museo. Sinulla on myös mahdollisuus osallistua siellä opastetuille kierroksille ja nauttia lounas huikeissa maisemissa.

Vanha laiva, nykyisin turistikohde.

 

Laiva sisältä.

Alicanten rantakatu

Alicantesta jäi mieleen hieno, marmorista valmistettu Explanada de España -kävelykatu, jonka ympäristössä sijaitsee kauppaliikkeitä. Lisäksi rannan tuntumassa sijaitsi vanha laiva johon pääsi tutustumaan viiden euron pääsymaksua vastaan. Sisällä laivassa oli vahanukkeja jotka muistuttivat laivan muinaista henkilökuntaa.

Rannan tuntumassa järjestettiin myös isot outlet-tuotteiden markkinat, tarjolla oli ale-hintaan vaatteita, jalkineita ym.

Tyylikäs puisto Alicanten keskustassa.

Isla de Tabarca – Tabarcan saari

Mikäli haluat irtiottoa kaupunkielämästä, niin Tabarcan saari on tähän vaihtoehto. Saari sijaitsee noin 20 km päässä Alicantesta, laivamatka kestää noin 50 minuuttia.

Saari on tunnettu luonnostaan ja merielämästään, siellä on helppo patikoida. Tabarca on myös erinomainen paikka harrastaa vesilajeja, kuten purjelautailua.

Tabarcassa on tunnetusti myös hyvät ruoat, ja siellä grillatut merenelävät ja riisipohjaiset muhennokset ovat yleisimpiä ruokia.

Alicanten Marinasta lähtee laivoja Tabarcaan ympäri vuoden, ja ne lähtevät suurin piirtein satama-alueen puolivälissä olevasta laiturista.

En itse käynyt kohteessa, minulla riitti ohjelmaa riittävästi Alicantessa lyhyen käynnin ajaksi.

Lisätietoa saaresta ja asiakaskokemuksia Tripadvisorin sivuilta: https://www.tripadvisor.com/Attraction_Review-g947009-d3386431-Reviews-Isla_de_Tabarca-Santa_Pola_Costa_Blanca_Province_of_Alicante_Valencian_Community.html

Yhteenveto

Alicante on yli 330 000 asukkaan kaupunki eli suomalaisittain iso kaupunki jonka tutustumiseen kannattaa varata muutama päivä. Alicantessa voi viettää sekä ranta- että kaupunkiloman. Alicantessa keskustan nähtävyydet ovat lyhyen kävelymatkan etäisyydellä toisistaan.

Alicante on monelle läpikulkupaikka koska kaupungista on hyvät yhteydet muihin kaupunkeihin, esimerkiksi suomalaisten suosimaan Torreviejaan on suora linja-autoyhteys, kesto noin yksi tunti.

Itse hyödynsin viimeksi Alicanten hyviä kulkuyhteyhteyksiä lentämällä Tuhkolmasta Alicanteen ja sieltä junalla Valenciaan kesällä 2022, jossa riitti nähtävää ja koettavaa enemmän kun Alicantessa. Junamatka kestää noin kaksi tuntia, maisemat vain ovat karut.

Benidorm sijaitsee vajaan tunnin junamatkan päässä, kaupunki on tunnettu kesäaikaan bilekaupunkina ja näyttävistä, korkeista kerrostaloistaan.

Alicanten baarien hintataso on samaa luokkaa kuin muualla Espanjassa eli edullinen Suomeen verrattuna. Tapaksen saattoi ostaa 2 eurolla ja olut maksoi noin 1,50 euroa vuonna 2015.

Onko Alicante ollut sinulle lomakohde vai läpikulkupaikka?

Lisätietoa:

https://www.pienimatkaopas.com/alicante

https://www.rantapallo.fi/espanja/aurinkoinen-alicante

Tekemistä Alicantessa – Espanjan parhaita lomakohteita

Saattaisit myös pitää näistä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.