Tunnelmat ennen ottelua ja otteluennakko

Kävin katsomassa Malaga C. F. – Real Sociedad Espanjan cupin eli Copa del Reyn ottelun Malagassa. Malaga oli edennyt kuudentoista parhaan seuran joukkoon Espanjan cupissa. Olin ostanut lipun otteluun suomalaisesta sporttibaarista Reflasta. Liput olivat menneet hyvin kaupaksi, sain onneksi peruutuslipun. Lippu maksoi 50 euroa kuljetuksineen otteluun eli vähän normaalia enemmän, paikka riviltä 13 takasi minulle esteettömän näkymän kentälle.

Tilausbussi lähti Fuengirolasta ja pysähtyi matkan varrella isommissa kaupungeissa, hyppäsin bussiin Torremolinoksesta. Lauri P. Pietikäinen kertoi bussimatkan aikana otteluennakosta. Ottelussa oli vain yksi suosikki eli Real Sociedad, mikäli Malaga voittaisi, niin lehdet kirjoittaisivat tulosta katastrofiksi Realin kannalta.

Real Sociedad on tällä hetkellä Espanjan pääsarjassa La Ligassa kuudennella tilalla, Real Madrid johtaa liigaa. Real Sociedad on myös edennyt Mestarien liigassa pudotuspeleihin, seuraavaksi se saa vastaansa Pariisin PSG:n Kylian Mbabben johdolla, tässä pelissä pariisilaiset ovat tosin ainut suosikki. Näiden saavutusten perusteella voin sanoa Real Sociedin olevan huippuseura Euroopassa vaikka maailmantähdet siltä puuttuvatkin.

Malaga pelaa tällä hetkellä kaksi sarjatasoa alempana, joukkue putosi viime vuonna sarjaporrasta alemmaksi todella huonon kauden päätteeksi.

Ottelu oli iltapeli, joten kentän ulkopuolella oli todella pimeää. Lipuntarkastus sujui nopeasti ja kentällä oli erinomainen valaistus. Jalkapallokenttä oli myös hienossa kunnossa tammikuussa, vain pientä kulumaa maalien edessä.

Ottelu keräsi runsaasti katsojia eli yli 22 000 vaikka peli myös televisioitiin. Tunnelma jo ennen peliä oli äänekäs, Malagan fanit lauloivat ja heiluttivat huivejaan, ottelussa oli suuren urheilujuhlan tuntua.

Ottelun alettua sää oli poutainen +14 ja stadionilla kävi pieni viileä tuuli, joten istuessa ottelua seuraamassa kevyttoppatakki ja käsineet olivat tarpeen, kannattaa varata riittävästi vaatetta tammikuussa vaikka Aurinkorannikolla ollaankin.

Pelaajien lämmittelyssä ennen ottelua kiinnitin huomiota heidän pelatessaan ryhmänä pallonriistoa kuinka nopeasti pallo liikkui pelaajalta toiselta. Suomesta tuskin löytyy yhtään seuraa joka voittaisi kumpaakaan joukkuetta.

Helsingin Jalkapalloklubi pelasi viime vuonna pääsarjajoukkue Sevillaa vastaan eikä saanut mitään vaarallista aikaan koko ottelun aikana, Sevilla voitti ilman ongelmia tämän Eurooppa cupin ottelun.

 

Pelaajat lämmittelyharjoituksissa ennen peliä.

 

Kentän kastelu ennen peliä.

 

Lähes täysi katsomo seurasi peliä, pelaajia odotetaan kentälle.

 

Malaga – Real Sociedad -ottelu alkamassa, Malagan sinivalkoiset huivit heiluvat.

Ottelu

Ottelusta ei puuttunut tunnelmaa, yleisö todella eli ottelun kulussa. Malagan hyvistä suorituksista hurrattiin ja taputettiin ja vastustajan virheistä vihellettiin kovaäänisesti. Samoin tuomarin päätöksistä otettiin voimakkaasti kantaan puolesta ja vastaan. Erotuomarit suoriutuivat mielestäni hyvin tehtävistään.

Pelissä Real Sociedad hallitsi lievästi tapahtumia, katsoin tilastoista että sillä oli pallonhallinta 60 prosenttisesti. Ottelussa myös Malagalla oli mahdollisuus mennä johtoon, joukkueella oli tolppalaukaus ja vaarallinen jatkotilanne mutta muuten Malaga ei pystynyt luomaan todella vaarallisia tilanteita. Realilla oli pidempiä pallonhallintajaksoja ja sillä oli muutama vaarallinen tilanne ennen kuin se onnistui maalinedusta tilanteesta tekemään maalin.

Ottelu päättyi lopulta Real Sociedadin voittoon 1 – 0. Tulosta voi pitää oikeudenmukaisena, Real oli vähän mutta ansaitusti parempi joukkue. Mikäli Malaga olisi voittanut ottelun, niin seuraavalla kierroksella se olisi voinut saada cupissa vastaansa vaikka Real Madridin tai Barcelonan. Tämä olisi ollut taloudellisesti seuralle hyvin kannattava ottelu ja meille Aurinkorannikolla asuville mielenkiintoinen tapahtuma.

Ennakkoon pidettiin Malagan suurimpana tähtenä pelaajaa numero 19 eli Roberto Ferdandézia. Real Sociedin puolustajat pystyivät hänet ottamaan tarkasti ja pitämään irti pallosta, joten mitään vaarallisista hän ei pystynyt saamaan aikaan.

Minuun teki vaikutuksen Malagan pelaajista numero 11 eli Kevin Medima, tämä nuori pelaaja vasemmalla laidalla ohitti muutaman kerran helpon näköisesti Realin puolustajan, hänestä varmaan vielä kuulaan.

Real Sociedad hyökkää kohti Malagan maalia.

Yhteenveto

Tämän ottelun perusteella oli vaikea uskoa että joukkueet pelaavat eri tasoilla, Malaga kaksi sarjaporrasta alempana. Malaga antoi hyvän vastuksen pääsarjajoukkueelle, toivottavasti se nousee jatkossa ainakin yhtä sarjatasoa ylemmäksi. Toisaalta ottelu todisti kuinka kova taso jalkapallossa on Espanjassa, moni alasarjan joukkue pystyy antamaan kovan vastuksen La Ligan joukkueelle.

Olisi hienoa jos Malagan joukkueessa pelaisi myös suomalaisia mutta kilpailu joukkueeseen on todella kova, tulijoita on ympäri maailmaa. Harva suomalainen on pärjännyt Espanjan liigassa, parhaiten suomalaiset ovat päässeet pelaamaan muissa Pohjoismaisissa liigoissa ja parhaat Hollannissa. Espanjan liigan nopea tekninen peli ei ole suosinut suomalaisia.

Oletko käynyt katsomassa jalkapalloa Espanjassa?

Malaga C.F. kotisivut: https://www.malagacf.com

Video pelin huippuhetkistä:

Videon lähde: Real Sociedad TV

Saattaisit myös pitää näistä:

1 kommentti

  1. Varmasti mahtava kokemus! En ole ollut katsomassa mitään urheilutapahtumaa ulkomailla. Jalkapalloa haluaisin päästä joskus Etelä-Amerikassa latsomaan ja lähellä se on jo ollut. Euroopan kohteista nimenomaan Espanja sekä lisäksi Italia kiehtovat jalkapallon osalta eniten.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.