Selattuani Aurinkorannikon turistinähtävyyksiä törmäsin netissä Colomaresin linnaan. Olen asunut jonkin aikaa Torremolinoksessa ja nyt vasta löysin tämän paikan.

Paikka sijaitsee suomalaisille tuttujen Aurinkorannikon kaupunkien Fuengirolan ja Benalmadenan läheisyydessä, muutama kilometri kaupungeista sisämaahan päin.

Katsoin kartasta lähimmän juna-aseman, se on Torremuelle mutta se on pieni asema eikä siellä ole yleensä takseja. Helpoiten pääset linnalle matkustamalla junalla Benalmadenaan ja jäämällä Arroy de la Mielin asemalla pois.

Sen jälkeen ota asemalta taksi ja matkusta sillä linnaan, matkaa sinne on noin 5-6 km ja maksaa noin 10 euroa, Espanjassa taksin käyttö on edullista.

Colomares linnamonumentti.

 

Laivan keula.

 

Käärmelähde

 

Linnan torneja.

Jännittävä tausta linnalla

Colomaresin linna, espanjaksi Castillo de Colomares, on rakennettu italialaisen tutkimusmatkailija Christopher Columbuksen muistoksi vuosina 1987-1994.

Linnan nopea rakentaminen käsityönä oli saavutus. Käsityönä rakentamalla saatiin tehtyä monia hienoja yksityiskohtia linnaan. Pidän yllätyksenä, että Kolumbus oli italialainen koska hän aloitti tutkimusmatkansa Espanjasta ja Espanjan kuningas tuki hänen matkaansa.

Joku on vitsaillut, että Kolumbus oli maailman suurin harhamatkailija, mies lähti etsimään Intiaa mutta törmäsinkin Amerikkaan, ei voi enempää eksyä.

Lähde ja saarnastuoli.

 

Isabellan linna

 

Suihkulähde

 

Vesivarasto

 

Polku linnan taakse.

Nähtävää linnan alueella

Saavuttuasi kohteeseen maksat nimellisen kolmen euron pääsymaksun. Lipunmyyjä kysyi minulta mistä maasta olen kotoisin ja antoi minulle suomenkielisin esitteen kohteesta, tätä ei tapahdu usein ulkomailla. Esitteessä oli numeroitu kohteet, joten linnan nähtävyyksiin oli helppo tutustua.

Linna sijaitsee Benalmadena Pueblon kaupungin alapuolella, linnasta on hienot maisemat merelle, paikka onkin suosittu hääkuvauksille.

Sinulle saattaa tulla mieleen ensivaikutelmana satulinna tai piparkakkutalo tästä koristeellisesta linnasta. Linna sisältää torneja, monumentteja, muureja, portteja, suihkulähteitä ja veistoksia.

Rakenteissa korostuu tutkimusmatkalla tuttuja aiheita. Rakennuksissa on kuvia veneistä, risteistä, laivan keulasta ym.

Kohteessa ei ole sisäänpääsyä sisätiloihin, kohde ei varsinaisesti ole linna, vaan paremminkin muistomerkki, monumentti.

Linnan takaa kiertää kaunis, osittain katettu kävelypolku ja kohteessa on luonnollisesti myös baaripalvelut.

Linnan puisto.

 

Katettu polku.

 

Baari

 

Esite suomeksi.

Yhteenveto

Colomaresin linna soveltuu mielestäni hyvin puolipäiväkohteeksi. Samalla voit tutustua kauniiseen Benalmadena Pueblon valkoiseen kaupunkiin, mikäli jaksat kävellä linnalta kilometrin matkan ylämäkeä kaupunkiin.

Linna tarjoaa työnäytteen taidokkaasta käsityöstä ja yksityiskohdat ovat yllätyksellisiä, ei ole samanlaisia muualla nähtävissä.

lisätietoa: https://www.castillomonumentocolomares.com

Tykkäätkö sinä käydä tutustumassa linnoihin lomamatkoillasi? Mikä on ollut suosikkikohteesi?

Video linnasta:

Saattaisit myös pitää näistä:

1 kommentti

  1. Oho, oli itselleni ihan uusi juttu, että Kolumbus oli Italialainen, olen aina ajatellut, että Kolumbus olisi espanjalainen mainitsemastasi syystä. Kyseisen harharetken vuoksihan paikkaa kutsutaan Länsi-Intian saaristoksi. Ja tosiaan, hieno linna!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.