Barcelona on turistien kestosuosikki lomakohteeksi, paikalliset ovat jopa tuskastuneet liiallisesta suosiosta. Turismi on myös nostanut vuokrien hintoja kaupungissa.

Lähdin matkaan Helsinki – Vantaan lentoasemalta elokuussa 2017, seuraavalla viikolla Barcelonan kävelykadulla tapahtui terrori-isku! Terroristi ajoi pakettiautolla väkijoukkoon. Tämän kaltaista voi nykyään sattua missä vain suurissa kaupungeissa, joskus pienenmissäkin.

Minulla oli Vuelingin lento Barcelonaan. Vuelingin lento lähti terminaali T1:stä, ei T2:sta kuten monet muut ulkomaan lennot, miten lienee nykyään? Lentokentällä totesin olutpullon maksavan jo silloin 9,50 euroa! Lähtipä melkein mihin päin maailmaa tahansa niin ainakin juomien hinnat laskevat rajusti.

Käydessäni Barcelonassa elokuun alkupuolella kahden vuorokauden pikavisiitillä kaikki näytti kaupungissa aurinkoiselta ja hienolta. Olin käynyt kerran aikaisemmin kaupungissa, joten osasin suunnitella matkani.

Talo Guellin puistossa.
Gaudin persoonallisesti suunnittelemia rakennuksia.
Modernia taidetta Barcelonassa.

Miksi valita Barcelona lomakohteeksi

Helsingissä järjestetyissä Koti Ulkomailla -messuilla muutama vuosi sitten Barcelonassa asuva suomalainen varatuomari Raisa Venermo kertoi Barcelonan runsaasta tarjonnasta mitä kaupunki tarjoaa asukkaalleen.

Hän kertoi seuraavaa: kaupungissa on runsas kulttuuri tarjonta: teatterit, museot, näyttelyt ja yksi maailman parhaista jalkapallojoukkueista, FC Barcelona. Kaupungissa voi harrastaa monipuolisesti eri liikuntamuotoja , viettää toimintalomaa rannalla tai lähtemällä purjehtimaan. Matkustamalla kaksi tuntia pääsee laskettelemaan. Grillaus on mahdollista omalla terassilla ympäri vuoden. Kaupunki on tunnettu hyvästä ruuasta ja viineistään.

Kansainvälinen kaupunki tarjoaa työmahdollisuuksia ulkomaalaisille, nykyään Barcelonassa on myös suomalaisia etätyöntekijöitä.

Barcelonan kansallismuseo.
Näkymä kansallismuseon näköalatasanteelta.
La Familia on maailman vierailluin kirkko, kuvassa entisöinti kesken.
Löytöretkeilijä Kolumbuksen patsas.
Linna Barcelonassa.

Lentokentältä Barcelonan keskustaan

Barcelonan lentokentältä, El Brais, kannattaa mennä linja-autoon, Aerobussiin, jolla pääsee kätevästi keskustaan, hinta 5,90 vuonna 2017. Ensimmäinen pysäkki on Plaza Espanjalla jossa minäkin jäin pois. Takaisin lentokentälle pääsee samalla bussilla, linja A1 menee terminaali T1:een ja linja A2 T2:een.

 kauppakeskus Arena Plaza Espanjalla.
Näköala Arenalta.

Majoitus Barcelonassa

Majoittauduin muutama sata metriä Plaza Espanjalta, olin varannut huoneen espanjalaisesta kodista AirBnb:n kautta. Pieni huone yhteiskeittiöineen maksoi vuonna 2017 noin 20 – 26 euroa/yö keskustan tuntumassa, lähellä julkisia liikenneyhteyksiä.

Olin asuntoon tyytyväinen, hyvä sijainti ja netti toimi. Mukavaa että minua oltiin myös vastassa joskus pitää löytää itse avaimet sovitusta paikasta. Hotellit ovat huomattavasti kalliimpia kuin AirBnb majoitus Barcelonassa mutta aina kannattaa vertailla hintoja.

Kävelykatu La Rabla päivällä.
Kävelykatu illalla.
Barcelonan rantakatu.

Kaupunkikierros

Mikäli aikaa on rajoitetusti, niin Hop on Hop off bussilla näkee kätevästi kaupungin tärkeimmät nähtävyydet, näin minäkin toimin. Varasin lipun netissä Barcelonan kaupungin sivuilta hintaan 29 euroa -10 % nettitilaus. Monien hienojen nähtävyyksien jälkeen loppumatkasta alkoi satamaan vettä! Muutoin kaupungissa oli yli +30 asteen helle.

Kuten kuvista saatat havaita, niin Hop on bussikierros tarjoaa elämyksen, kaikki kuvissa näkyvät nähtävyydet olivat bussikierroksen varrella.

Illalla kävin kävelykatu La Ramblalla kahvilla. Ajattelin onpa mukavan viihtyisää, paljon ihmisiä, aurinko ei paista mutta sopivan lämmintä. Enpä arvannut mikä trageria paikkaa odotti seuraavalla viikolla. Terroristi tappoi 15 ihmistä autolla ja lukuisat loukkaantuivat.

Barcelonan kauppahalli.
FC Barcelonan jalkapallostadion Camp Nou.
FC Barcelonan fanituotteiden myymälä.

Käytännön asioita

Pari käytännön asiaakin tuli hoidettua. Lopulta löydettyäni kelloliikkeen pääsin korjauttamaan kelloni hihnan. Liike oli paikallinen Rolex-myyjä joten turvajärjestelyt olivat myös sitä luokkaa. Soitettuani ovikelloa pääsin ensimmäisestä ovesta sisään ja ollessani tuulikaapissa myyjä katsoi ettei minulla ole asetta tai ymv. hän päästi minut toisesta ovesta myymälään. Vaikka kyseessä oli arvokellojen myymälä, niin he eivät veloittaneet minua pikkutyöstä, kiitos heille.

Mikäli Barcelonassa liikkuu pidempään on polkupyörän vuokraus hyvä vaihtoehto. Lähellä Plaza Espanjaa löytyy esimerkiksi pyörävuokraamo Matteo. Pyörän vuokraus maksoi vain 5 euroa/päivä, takuumaksu 50 euroa ennakkoon.

Kaupungissa on toimiva metro jolla pääsee helposti paikasta toiseen mutta silloin ei näe maisemia. Nykyään joku saattaa myös pelätä matkustamista metrolla terrorismin pelossa.

Outlet-kylä Barcelonan ulkopuolella

Mikäli Barcelonan liikkeet vaikuttavat kalliilta, niin suuntaa silloin La Roca Outlet-kylään edullisille merkkituoteostoksille. Pääsin sinne ilmaisella linja-autokuljetuksella, bussi oli tyylikäs ja näin samalla maisemia Barcelonan ympäristössä. En tiedä onko bussi vielä maksuton.

Matkaan outlet-kylään on noin 35 km ja nopeimmillaan bussilla sinne pääsee noin runsaassa puolessa tunnissa Barcelonan keskustasta.

Outlet-kylän kotisivut: https://www.thebicestercollection.com/la-roca-village/es/visita

Tavaratalo El Corte Ingles.
Outlet-kylä La Roca village Barcelonan ulkopuolella.
Katutaiteilija esiintymässä.

Barcelonan kautta edullisemmin Keski- tai Etelä-Amerikkaan

Tällä matkalla matkustin Barcelonaan uudestaan koska löysin edulliset lentoliput Dominikaaniseen Tasavaltaan. Sinulla on hyvä mahdollisuus löytää selvästi Suomen lentohintoja edullisempia lentoja Barcelonasta, Madridista tai Malagasta. Espajan ja latinomaiden maiden välillä on paljon liikennettä ja tämä näkyy edullisempina hintoina. Mikäli olet Espanjassa, niin kannattaa seurata matkatoimistojen tarjouksia.

Lopulta löysin netistä www.flylevel.com sivuston, sieltä sain lennot Barcelona – Punta Cana – Barcelona hintaan 470 euroa vuonna 2017. Mikäli olisin voinut vapaasti valita ajankohdan niin esimerkiksi www.eurowings.com sivusto tarjosi lentoja Saksasta Dominikaaniseen tasavaltaan alkaen 170 euroa! Lennot Suomen ja Barcelonan välillä löytyivät helposti Norwegian sivuston kautta, meno-paluu lennot noin 150 euroa. Samalla pääsin tutustumaan aurinkoiseen ja monipuoliseen Barcelonaan.

Nyt kun kävin Flylevelin sivustolla, niin Barcelonasta pääset vain Argentiinaan ja Chileen ja hinnat ovat nousseet selvästi, kuten kaikkien muiden tuotteiden hinnat.

Ennen rasittavaa 9 tunnin lentoa Dominikaaniseen Tasavaltaan kävin vielä hieronnassa, hinta 25 euroa 1 tunti eli kohtuuhinta.

Barcelona on myös rantakaupunki.
Barcelonaan voi tutustua myös meritse.

Yhteenveto

Kaupungissa riittää nähtävää pitkäksi aikaa joten tekemisen puute ei heti lopu. Kesäaikaan Barcelona on myös rantakaupunki, kaupungissa on useita rantoja. Nopeasti voin mainita muutaman tutustumisen aiheisen paikan: puisto Guellin puisto Barcelonassa, https://www.parkguell.cat/en. Puistossa on todella paljon nähtävää.(erikoinen, futuristinen), tämän jutun pääkuva on tästä puistosta, La Sagrada Familian kirkko, Barcelona aquarium (hait ym. meren elävät),  FC Barcelonan jalkapallo-ottelu (pelkkä stadion on jo itsessään nähtävyys).

Olin kerran aikaisemmin vieraillut Barcelonassa ja silloin totesin paikan olevan ”runsauden sarvi”  –  kaupunki  joka tarjoaa jokaiselle jotain. Mielestäni on vaikea löytää Euroopasta yhtä monipuolista kohdetta. Vaikka Barcelona on kallistunut, niin ulkona syöminen ja juominen on yhä kohtuuhintaista, jos et halua maksaa luksuksesta.

Missä kaupungissa sinä mieluiten viettäisit lomaa Euroopassa?

Lisätietoa:

Nopeat vinkit Barcelonaan – huomioi ainakin nämä ennen ensimmäistä matkaa

Barcelona-matkaopas

Barcelonan turistitoimiton viralliset kotisivut http://www.barcelonaturisme.com/wv3/en

Katso videosta 25 ehdotusta mitä voit tehdä Barcelonassa.

Saattaisit myös pitää näistä:

2 kommentti

  1. En ole Barcelonassa käynyt, mutta kaupunki kyllä kiinnostaisi. Tuo pyörän vuokrahinta onkin muuten edullinen, täytyypä laittaa mieleen. Joissain paikoissa on pyörä tullut vuokrattua, mutta aina se on maksanut ainakin jonkin verran enemmän. Budapest on yksi suosikeistani Euroopassa, samoin Krakova. Eniten tosin tykkkään olla kaupunkien ulkopuolella eri luontokohteissa.

    1. Pyörällä tosiaan näkee paljon enemmän kuin kävellen ja voi liikkua omaan tahtiin kun ei tarvitse välittää julkisen kulkuvuoroista. Samoista kaupungeista näemmä pidämme. Budapest yllätti myönteisesti, iso kaupunki ja paljon nähtävää ja Krakovassa kaikki oli kätevästi kävelymatkan etäisyydellä, ei turhaan sanota kaupunkia ”pikku-prahaksi”.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.