Matkustin Iberian lennolla edullisesti Alicantesta Madridiin kesällä 2018, lennon hinta runsaat 30 euroa. Halusin tutustua Madridiin, koska en ollut siellä koskaan käynyt ja olin lukenut eri lähteistä että siellä on paljon nähtävää. Ajankohta ei ollut paras mahdollinen eli heinä – elokuun vaihde, lämpöä oli liikaakin eli vähintään +30 astetta joka päivä. Suosittelen että matkustat kaupunkiin keväällä tai syksyllä.

Madridin lentokentältä keskustaan

Madridin lentokentältä pääset keskustaan nopeasti ja kohtuu hintaan metrolla, maksoin 7,50 lipusta, keskustan kohteisiin pitää yleensä matkustaa kahdella eri metrolla. Viimeisen kilometrin jouduin kävelemään koska Madridissa oli taksilakko, asiasta kerrottiin myös Suomen mediassa.

Itseäni lakko ei haitannut pääsin metrolla kätevästi ja ennen kaikkea tiesin koko ajan ”missä menään”. Suositellen ostamaan usean päivän metrokorttia, viiden päivän kortti maksoi n. 26 euroa ja sillä saa matkustaa niin paljon kuin ehtii.

Majoittautuminen

Majoittaudun ydinkeskustan pohjoispuolella olevaan espanjalais-perulaiseen kotiin, varauksen tein Airbnb:n kautta, oma huone 20 euroa/yö, edullinen hinta suurkaupungin hinnaksi, huoneisto oli tosi siisti.

Toisaalta huoneistossa oli vain tuulettimet käytössä, jotka eivät ainakaan pohjoismaalaiselle olleet riittävät. Yleensäkään espanjalaisissa kodeissa ei ole ilmastointia, vaikka lämpötila voi olla kuumimmillaan yli +40 astetta!

Tutustuminen kaupunkiin

Tutustuin suurkaupunkiin aluksi Hop on Hop off kaksikerrosbussilla, lipun hinta on 25 euroa mutta sillä pääsee kahdelle eri reitille. Näin pääset hahmottamaan suurkaupungin mitä on missäkin.

Kaupunki sopii hyvin shoppailijoille, tarjontaa riittää ja hinnat ovat kohtuulliset, joskaan erikoisliikkeissä paljoakaan Suomea edullisempia.

Aivan toinen asia on ulkona syöminen ja juominen, hinnat järkyttävästi edullisempia kuin Suomessa, esimerkiksi kahvi ja iso maukas pulla 2,70. Ruoka-annokset alkaen 6 euroa. Ruokakauppojen ostoskori noin puolet Suomen hinnoista. Tietysti hinnat ovat nousseet selvästi Espanjassakin vuoden 2018 hinnoista. Tapakset ovat maukkaita mutta kannattaa katsoa mitä rahalla saa.

Madridissa kannattaa vierailla eri aukioilla (plazat), niillä on nähtävää kuten patsaat, suihkulähteet, koristeelliset rakennukset. Museoiden ja gallerioiden ystäville löytyy runsaasti tarjontaa. Retiron puisto on tutustumisen arvoinen kuten kuvista voi päätellä. Siellä voi kävellä, soudella, istua kahvilla ja ottaa rennosti vehreässä puistossa. Tämän jutun pääkuvassa oleva monumentti on nimeltään Alfonson monumentti.

Casa Campon puisto on myös suosittu rentoutumispaikka paikallisille, itse kävin vain pikaisesti paikassa, liian kuuma päivä.

Vierailu Real Madridin jalkapallostadionilla

Ostin lipun ennakkoon Hop on Hop off bussista niin ei tarvinnut jonottaa stadionilla. Suomessa harvoin tarvitsee jonottaa jalkapallostadionilla edes otteluiden aikaan, nyt kävin vain katsomassa stadionia.

Täytyy todeta, että huippupelaajilla on huippuolosuhteet (huippupalkan lisäksi). Pelaajilla on käytössä poreammeet, hieno kenttä, kokoustilat jne. Kierroksella oli mahdollisuus tutustua seuran voittamiin lukuisiin palkintoihin, voit kuvauttaa itsesi Real Madridin ympäristössä ja mikä mielenkiintoisinta, istua ”virtuaalibussissa” ja nähdä fanien reaktiot ja kannatukset kaupungilla ennen kuin bussi saapuu stadionilla. Espanjalaiset ovat intohimoista jalkapallokansaa.

Yhteenveto

Madridissa riittää nähtävää kuin Barcelonassa, jossa monet suomalaiset ovat käyneet. Ainoastaan meri puuttuu Madridista verrattuna Barcelonaan. Madrid on vierailemisen arvoinen kohde pitkäksi viikonloppukohteesi, jossa jokaiselle riittää koettavaa.

Madridissa koet paremmin paikallisen espanjalaisen elämäntyylin kuin turistien suosimissa rantakaupungeissa varsinkin jos otat kotimajoituksen, esimerkiksi illallista espanjalaiset syövät vasta klo 21.00 jälkeen.

Madridin matka kannattaa yhdistää vaikka rantaloman yhteyteen. Maan sisäiset lennot ovat edullisia ja pikajunat nopeita, jotka liikkuvat ainakin suurempien kaupunkien välillä. Nyt vuonna 2023 Espanjan junayhtiö tuo markkinoille todella edullisia pikajunalippuja esimerkiksi Malagaan.

https://www.rantapallo.fi/espanja/madrid

http://suunnatonmatkablogi.pallontallaajat.net/2017/04/08/yllatysmatka-madridiin

https://www.etlehti.fi/artikkeli/matkaopas/matkaopas-madridiin-parhaat-nahtavyydet-ravintolat-hotellit-ja-vinkit

http://www.pienimatkaopas.com/madrid

Madridin monipuoliset englanninkieliset kotisivut: https://www.esmadrid.com/en

Omat Top kolme kohdetta Madridissa:

  • Palacio de Real
  • Retiron puisto
  • stadion Santiago Bernabeu

Mitkä ovat sinun suosikkikohteesi Madridissa?

Metropolis-hieno-rakennus.

 

Palacio Real de Madrid on valtavan kokoinen rakennus. Palatsi on Espanjan kuninkaan virallinen virka-asunto.

 

Plaza de Cibeles jolla sijaitsee tämä nykyään kaupungintalona toimiva Palacio de Comunicaciones.

 

Ministeriön rakennus.

 

Mayorin aukio.

 

Linnut suihkulähteelllä.

 

Aurinkosuojat kävelykadulla.

 

Kolme pientä porsasta lihaliikkeen yläpuolella terassilla, hauska mainos.

 

Real Madridin stadion Santiago Bernabeu.

 

Maailmantähdet istuvat pukuhuoneessa vieri vieressä, vain Cristiano Ronaldon nimi puuttuu vaatekaapista. Hänet oli myyty Juventukseen vuonna 2018.

 

Real Madridin virtuaalibussissa oli mahdollista kokea fanien kannatus kaupungilla.

 

Retiron puistoa.

 

Esimerkillisesti hoidettu puisto.

 

Ei hassumpi paikka kirjoittaa blogia hyvin ilmastoidussa Only You hotellissa Madridissa.

 

Saattaisit myös pitää näistä:

4 kommentti

  1. No eipä ollut kallis lento, ja huonekin tuli edulliseksi. Hyvän hintainen tuo metrokortti, varmasti maksaa niin sanotusti itsensä takaisin. En ole Madridissa toistaiseksi käynyt, mutta varmasti mukava kaupunki. Itse en varmaankaan kaipaisi edes merta.

    1. Espanjan sisäiset lennot ovat edullisia, kuten myös nopeat pikajunat. Hinnat ovat tietysti nousseet mutta kannattaa katsoa AirBnb:n tarjonta, varsinkin sesongin ulkopuolella hinnat ovat edullisia. Madridissa riittää nähtävää, meren puute ei haittaa kun tietää jo mennessä että sitä ei ole.

    1. Kyllä talvellakin voi käydä Madridissa, nyt elokuussa siellä onkin liian kuuma. Onneksi noita terroristi-iskuja ei ole ollut viime aikoina. Minäkin olin Barcelonan kävelykadulla, La Ramblalla, viikkoa ennen kuin joku ajoi pakettiautolla väkijoukkoon.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.